Els gimnasos demanen a Puig que alce l'obligació del passaport COVID: "Està causant un dany irreparable"

Guardar

Un home realitza esport en les instal·lacions d'un gimnàs a València
Un home realitza esport en les instal·lacions d'un gimnàs a València

La Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives (FNEID) reclama al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que elimine l'obligació de presentar el certificat COVID per a accedir a aquests espais en la Comunitat Valenciana.

"Llevat que s'adopte una decisió, aquesta mesura estarà vigent fins al 28 de febrer, la qual cosa està causant un mal irreparable en la nostra activitat", afirma en una carta dirigida a Puig en representació dels empresaris del sector.

La federació exposa una sèrie de motius per a sol·licitar aquesta supressió, com que l'ús de la màscara és obligatori en tot moment en les instal·lacions. Per tant, entén que l'exigència del certificat no està justificada.

A més, al seu judici, la base científica que podria emparar aquesta mesura ha quedat obsoleta, demostrant-se que no evita el contagi ni la propagació "i així s'ha reconegut pels mateixos epidemiòlegs".

FNEID considera que cada dia amb aquesta mesura causa un mal "irreparable i injustificat" al sector, en estar perdent els mesos de temporada alta com a gener i febrer. A això suma que l'evolució de la pandèmia és "molt favorable i més ràpida del que es preveu", la qual cosa en la seua opinió hauria de provocar un alçament de les mesures igual que comunitats "fins i tot amb pitjors dades" i no mantindre la "rigidesa" en la data del 28 de febrer.

Actualment, subratlla, només la Comunitat i Galícia mantenen aquesta exigència per al sector esportiu, mentre "moltes comunitats que, sent conscients de l'obligació de l'ús de la màscara en tot moment en les instal·lacions, ni tan sols la van arribar a implantar".

L'entitat lamenta així que la Generalitat siga "excessivament exigent amb un sector esportiu que ha demostrat ser responsable i que ajuda a millorar la salut de les persones, molt més que molts altres territoris de la geografia espanyola".

És més, adverteix que la implantació d'aquesta mesura els ha "assenyalat com a espais perillosos, sense dades que així ho demostren, la qual cosa ha suposat una destrucció fins i tot major del teixit industrial i el que això comporta: pèrdua d'ocupació juvenil, hàbits de vida saludable i tots els valors associats a l'esport".

PLATAFORMES MENYS SEGURES

Una altra de les conseqüències que apunta FNEID és que "la por al contagi ha facilitat l'entrada de productes substitutius com les plataformes que ofereixen serveis en línia, amb moltes menys mesurades de seguretat per als usuaris i provocant lesions indesitjables".

Alerta a més que la modificació d'hàbits provocada per les restriccions fa més difícil la recuperació del sector. "Cal no oblidar que aquestes plataformes digitals són de caràcter internacional --subratlla--, desenvolupades per multinacionals, que no generen inversió ni ocupació en la Comunitat, per la qual cosa no tributen impostos on es consumeixen els seus serveis".

Per tot això, la federació considera que seria d'una "irreparable irresponsabilitat" mantindre l'obligatorietat. "Quedem a la seua estora disposició per al que considere, reiterant el caràcter urgent de la situació en la qual ens trobem", manifesta el delegat Juan Carlos Gómez-Pantoja en la missiva a Puig, agraint per endavant el seu interés i deferència.

Destacats