El Puig reivindica la igualtat de gènere aquest 8 de març sota el lema "Un present per a ser nosaltres mateixes"

Guardar

Cartell del 8M a El Puig de Santa Maria
Cartell del 8M a El Puig de Santa Maria

En una societat regida pel patriarcat i en la qual encara queda molts passos que donar per a arribar a la igualtat real i efectiva entre gèneres, la labor en pro d'eliminar aquestes diferències entre homes i dones són essencials. L'Ajuntament del Puig de Santa María coneix la realitat, encara plagada de situacions masclistes, a la qual les dones s'han d'enfrontar diàriament.

Per aquesta raó, el consistori municipal, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha organitzat un programa d'actes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra hui 8 de març. Aquestes activitats comencen hui dimarts amb motiu del 8M, però es dugueren a terme durant tot el mes de març.

Precisament, per a reivindicar la lluita feminista, la plaça de l'Ajuntament s'ha omplit aquest matí de desenes de persones en una concentració organitzada pel consistori i que ha culminat amb la lectura d'un manifest a favor de la igualtat de gènere. Després de la lectura, l'Associació de Mestresses de casa Tyrius ha organitzat una paella gegant.

De la mà de la psicòloga Susana Port, els habitants del Puig podran gaudir d'una xarrada didàctica anomenada "Aprenent a no amargar-se la vida" dijous que ve dia 10 en el Centre Cultural de la Marina. Exposicions sobre artistes invisibilizadas al llarg de la història, obres de teatre, esdeveniments esportius com el partit benèfic organitzat per l'ONG "Goals for freedom" i fins i tot un espace room seran la resta d'activitats organitzades pel Puig per a viure un mes de març 'violeta'.

Els col·legis del Puig eduquen en igualtat

L'educació en igualtat des dels nivells d'ensenyament més primaris són clau per a formar futurs ciutadans i ciutadans amb una mirada oberta, igualitària i feminista.Per això, les activitats de la Setmana de la dona del Puig entren de ple també en els col·legis del municipi.

Al costat del taller #noemtoqueselwhatsapp, que es va desenvolupar el passat 3 de març en els centres Pare Jofré i Guillem d'Entença per a aprendre a qüestionar els estereotips de gènere i saber d'on procedeixen les desigualtats entre homes i dones, també es van a representar l'obra de teatre "Creatives en atur".

En ella, l'alumnat de l'Institut del Puig podrà descobrir els noms de pintores contemporànies com Yayoi Kusama, Bridget Riley, Sonia Delaunay i Louise Bourgeois que per la seua condició de dona no han tingut la visibilitat que mereixia el seu treball artístic.

Els comerços locals, espai segur per a les dones

El comerç local del Puig se suma a la iniciativa impulsada pel Consorci Pactem Nord, al costat de l'ajuntament de la localitat i la Federació d'Associacions de comerç de l'Horta Nord per a aconseguir el distintiu "Punt Violeta". Es tracta d'una insígnia que té tres objectius: promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en les corporacions, millorar el clima laboral i la competitivitat empresarial i engegar mesures que eviten discriminacions de gènere.

Així, el distintiu "Punt Violeta" és un símbol que es col·loca en un espai visible en zona pública i assenyala i informa que l'entitat que la llueix és un espai segur per a les dones, on podrà acudir i rebre la informació necessària sobre els recursos de suport que estan disponibles en el municipi.

Encara que qualsevol empresa pot aconseguir aquest distintiu que avança en matèria d'igualtat, alguns dels requisits que una entitat ha de complir són unes jornades de treball que concilien la vida personal, familiar i laboral; la igualtat salarial, eliminat la bretxa en els sous entre home i dones; i mesures que previnguen l'assetjament sexual.

A més, també serà requisit imprescindible la garantia que tots dos sexes tindran accés a les mateixes oportunitats, engegar iniciatives que motiven el creixement del teixit associatiu femení i també aquelles que afavorisquen la tan anhelada igualtat de gènere.

Arxivat a:

Destacats