El president dels inmunòlegs veu "massa precoç" retirar la mascareta en interiors

Guardar

Una dona amb mascareta paga la seua consumició a l'interior d'un bar
Una dona amb mascareta paga la seua consumició a l'interior d'un bar

El president de la Societat Espanyola d'Immunologia i cap del Servei d'Immunologia de Valdecilla, Marcos López Hoyos, considera que retirar l'obligatorietat d'usar màscara en espais interiors és "massa precoç" i recorda que encara hi ha unes taxes d'incidència Covid "molt elevades".

De fet, els valors epidemmiológicos que es registren actualment en ones anteriors "no ens permetien quasi ni eixir de casa", ha remarcat López Hoyos aquest diumenge en declaracions a RNE recollides per Europa Press, afegint que, a més, s'acaba de canviar el protocol enfront del virus, eliminant les quarantenes i proves de detecció en els casos lleus i asimptomàtics.

Així mateix, ha advertit que la pròxima arribada de la Setmana Santa augmentarà la socialització i la relaxació de les mesures de seguretat, la qual cosa comporta un possible augment del nombre de casos, per la qual cosa espera arribar a aquestes dates amb xifres contingudes.

També ha parlat de l'assumpte el director general de Salut Pública, Reinhard Wallmann, que confia que el protocol d'actuació "siga suficient" però no descarta que, si sorgeix una altra variant "hàgem d'escalar una altra vegada" les mesures de seguretat i la vigilància dels casos.

"La gran esperança que tenim és que es convertisca en una malaltia respiratòria estacional que faça ones sobretot en el temps d'hivern i que permeta una mica de descans en el període d'estiu", similar a la grip, ha dit en declaracions a la ràdio.

"No és la grip, però la manera de tractar-ho i de monitorar els casos es va semblant a la grip", ha puntualitzat Wallmann després d'advertir que, com s'ha vist en els dos últims anys, "sabem que es poden donar sorpreses" amb aquest virus.

Arxivat a:

Destacats