Educació destina 46,3 milions d’euros més per a millorar 13 centres educatius en diverses comarques

La Conselleria ja té adjudicats 1.036,9 milions d’euros d’inversió en la millora d’infraestructures educatives per mitjà d’Edificant

Guardar

Patio de primaria colegio Les Arts
Patio de primaria colegio Les Arts

La Conselleria d’Educació ha adjudicat 46,3 milions d’euros per a construir o millorar 13 centres educatius de 12 municipis. De la inversió destinada, en són 21,3 milions per a 4 actuacions en centres educatius de les comarques d’Alacant; 9,8 milions d’euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló, i 15,2 milions d’euros per a 4 noves actuacions a les comarques de València.

Amb aquests nous 46,3 milions més d’inversió, la Conselleria d’Educació ja té adjudicats 1.036,9 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives per mitjà d’Edificant: 381,4 milions per a les comarques d’Alacant, 175,5 per a les de Castelló i 480 milions per a les de València.

En aquesta nova tramitació a través d’Edificant només queda que cada actuació siga aprovada en els plens municipals de cadascun dels 12 ajuntaments sol·licitants. D’aquesta manera les poblacions podran iniciar les tramitacions de les obres amb els fons econòmics destinats per la Conselleria.

Les noves actuacions inclouen la construcció de dos instituts nous, un a la Pobla de Vallbona i l’altre a Calp, així com la construcció de nou de les escoles de Benlloc i Macastre.

21,3 milions són per a 4 actuacions a les comarques d’Alacant

Seran 4 les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius d’altres municipis de les comarques d’Alacant.

L’augment d’inversió més important es fa a la Marina Alta, amb 12,7 milions d’euros més, que es destinaran a la construcció de nou de l’IES N. 2 nou de Calp. El segon institut calpí comptarà amb 20 unitats d’ESO, 6 de Batxillerat i un bloc específic per a allotjar estudis d’FP de la família professional maritimopesquera.

Al Vinalopó Mitjà s’han destinat 5,9 milions d’euros per ampliar i reformar el CEIP La Paloma d’Aspe, on es construirà un aulari d’Infantil, un pavelló polivalent, s’adequaran els banys i els vestuaris del centre i també se’n millorarà l’accessibilitat.

Al Baix Vinalopó s’invertiran 1,7 milions d’euros en la construcció d’un gimnàs al CEIP Escoles Noves de Crevillent, on també es construiran lavabos en l’aulari d’Infantil i es realitzaran altres millores.

A l’Alt Vinalopó es construirà un gimnàs al CEIP Alberto Sols de Sax, amb una inversió superior als 891.000 euros que també permetrà reparar la coberta del centre.

9,8 milions d’euros per a 5 actuacions en centres de les comarques de Castelló

Les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de quatre municipis de les comarques de Castelló són 5. Dos d’aquests ajuntaments, Benassal i Benlloc, entren per primera vegada en el pla Edificant.

El gruix de la inversió es concentra a la comarca de la Plana Baixa, que atrau més de cinc milions d’euros en tres intervencions. Així, a Vila-real s’actuarà tant al CEIP Concepción Arenal com al CEIP Pascual Nàcher, on la Conselleria invertirà 1,3 i 1,8 milions d’euros respectivament. En els dos casos es construirà un gimnàs i es duran a terme diverses millores. A la Vall d’Uixó es destinaran 1,9 milions d’euros per a construir un nou aulari d’Infantil al CEIP Lleonard Mingarro i reformar l’edifici de Primària.

A la Plana Alta s’adjudiquen 4,7 milions d’euros per a construir de nou en un altre solar municipal l’aulari del CRA El Trescaire a Benlloc i poder així ampliar les instal·lacions. A l’Alt Maestrat es millorarà el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal, amb una inversió pròxima als 21.000 euros destinada a modernitzar els patis d’Infantil i Primària.

15,2 milions d’euros per a 4 actuacions noves a les comarques de València

Les comarques de València sumen 4 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria en 4 ajuntaments, que suposen una inversió de 15,2 milions d’euros. Dues d’aquestes poblacions, Alcàntera de Xúquer i Macastre, s’incorporen al pla Edificant.

El gruix de la inversió es concentra al Camp de Túria, concretament 10,6 milions d’euros que serviran pe construir el segon institut de la Pobla de Vallbona. El nou IES N. 2 comptarà amb 16 unitats d’ESO, 6 de Batxillerat i 4 de cicles d’FP, a més de cafeteria, i es construirà en una parcel·la municipal de 13.763 m2 enclavada en una zona en desenvolupament urbanístic al nord-est del municipi, entre la ronda nord, el camí de la Casablanca i el nucli urbà.

A la comarca de la Foia de Bunyol s’invertiran 2,5 milions d’euros per a demolir l’aulari del CRA Alborache-Macastre en aquest últim municipi i construir-lo de nou en la mateixa parcel·la.

Les dues actuacions restants sumen més de 2 milions d’euros i es faran a la Ribera Alta. Concretament es destinaran a ampliar el CEIP Miguel de Cervantes de Catadau, on s’invertiran 2 milions d’euros en construir un gimnàs i un menjador; renovar les finestres, la caldera i els banys, les escales, i els patis de l’escola. A Alcàntera de Xúquer s’invertiran prop de 85.000 euros en reparar les cobertes del trinquet i el gimnàs, adequar el frontó i renovar el sòl del pati d’Infantil del CEIP Cervantes.

Destacats