Educació recorrerà la decisió del TSJCV de suspendre l'obligatorietat dels àmbits en 1r d'ESO

Assegura que la cautelar no impedeix que els centres voluntàriament puguen mantindre'ls i anuncia reunions amb la comunitat educativa

Guardar

Un aula d'un col·legi de València
Un aula d'un col·legi de València

La Conselleria d'Educació ha assegurat aquest dimecres que acata la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de mantenir la mesura cautelar de suspensió de l'obligatorietat de l'ensenyament per àmbits en primer de l'ESO el pròxim curs, però recalca que no la comparteix "en absolut" i, per aquest motiu, l'Advocacia de la Generalitat està preparant recurs, que es presentarà dins del termini establit.

Així ho han indicat fonts del departament que dirigeix Raquel Tamarit a Europa Press, que assenyalen que presenten recurs perquè entenen que l'ensenyament per àmbits en aqueixa etapa és "molt positiva" per a l'alumnat "en millorar la transició entre les etapes de Primària a Secundària".

En tot cas, apunten que la mesura cautelar "no impedeix que els centres educatius, de manera voluntària, puguen mantenir l'ensenyament per àmbits en primer d'ESO aquest pròxim curs".

Per tant, la Conselleria d'Educació comença "hui mateix" una sèrie de reunions amb tota la comunitat educativa (sindicats docents, associacions de mares i pares, associacions de directors i patronals de l'ensenyament concertat) amb l'objectiu que quan el dijous 1 de setembre el professorat s'incorpore al seu lloc de treball, "tots els centres educatius tinguen clares les instruccions i els passos a seguir perquè les classes comence amb normalitat el dilluns 12 de setembre".

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha decidit mantenir la suspensió cautelar de l'article 11.3 del Decret de 5 d'agost del Consell, de regulació de l'ordenació i el currículum d'Educació Secundària Obligatòria, que estableix l'agrupació obligatòria per àmbits de coneixement per al primer curs de l'ESO.

Així figura en un acte datat aquest dilluns i consultat per Europa Press en el qual la sala decideix mantenir la paralització que ja va acordar la setmana passada, quan va acceptar la petició realitzada pel sindicat UGT PV en un recurs contra el precepte i va acordar la seua suspensió cautelaríssima. En aquell moment, es va donar tres dies de termini a la Generalitat Valenciana per a presentar al·legacions a la decisió.

Després d'estudiar les raons esgrimides per l'administració autonòmica --entre altres recorda l'Advocacia de la Generalitat que l'ensenyament per àmbits es ve aplicant des de fa dos cursos i que, per tant, no suposa cap perjudici--, la sala exposa la doctrina del Tribunal Constitucional sobre mesures cautelars.

En aquest cas en concret, l'acte assenyala que l'organització curricular de primer de l'ESO serà una proposta flexible d'agrupació de matèries per àmbits de coneixement. Aquesta proposta es concretarà per part dels centres en funció de les seues pròpies característiques i de les necessitats reflectides en els informes individuals de l'alumnat procedent del sisé curs de l'Educació Primària.

"En conseqüència --incideix--, res obsta que s'haja aplicat l'agrupació per àmbits de coneixement en els cursos anteriors atesa la proposta dels centres educatius dins de l'exercici de la seua autonomia, perquè el que se suspén és l'aplicació de manera obligatòria i imperativa. El que s'ha dit determina que si un centre educatiu considera aplicable l'agrupació, res impedeix que així es realitze".

Destacats