Educació recorda que els punts per circumstància específica encara estan en revisió i que no s'acceptaran criteris que incórreguen en alguna discriminació

Guardar

El secretario autonómico de Educación, Daniel McEvoy. Foto Rober Solsona
El secretario autonómico de Educación, Daniel McEvoy. Foto Rober Solsona

El secretari autonòmic d'Educació, Daniel Mcevoy, ha recordat que els punts per circumstància específica del procés d'admissió per al curs 2024-2025 "estan en fase de revisió per part de la inspecció educativa i de la Direcció General de Centres Docents", al mateix temps que ha afirmat que "no s'acceptarà criteris que incórreguen en alguna mena de discriminació".

Mcevoy ha explicat que els centres públics i concertats han comunicat el punt per circumstància específica que volen aplicar, "i des de Conselleria, en un exercici de transparència, s'han anat publicant els llistats, que es van actualitzant a mesura que la inspecció educativa i la direcció general de Centres Docents van supervisant els criteris".

En este sentit, el secretari autonòmic ha indicat que s'han detectat casos que van contra la norma, i des de la inspecció s'està comunicant als centres que canvien eixe criteri. Mcevoy ha citat casos relacionats amb el parentiu amb els antics alumnes que caldria delimitar, casos en els quals es prevalia que se sol·licitara predominantment ensenyament en valencià o que els pares anaren de la Comunitat Valenciana.

"Evidentment, tots els criteris que discriminen per raó d'origen, de religió o de qualsevol altra circumstància social no s'acceptaran perquè no complixen amb el propi decret del procés d'admissió" ha afegit Daniel Mcevoy.

Finalment, el secretari autonòmic d'Educació ha destacat que "tot el procés d'admissió està sent transparent, conforme a la norma i donant seguretat a les famílies que el procediment és segur i amb les condicions òptimes".

Destacats