Un dron rescata a una tortuga marina atrapada en una xarxa de pesca

La tortuga es troba en el centre de rehabilitació "Arca del Mar" i evoluciona favorablement

Guardar

Tortuga marina atrapada en una xarxa de pesca
Tortuga marina atrapada en una xarxa de pesca

Un dron propietat de la Generalitat ha localitzat i rescatat a una tortuga marina de l'espècie Caretta Caretta, que es troba en perill d'extinció, en les aigües de la platja de Guardamar del Segura Aquestes aeronaus no tripulades van ser desplegades durant aquest estiu per la Generalitat per a reforçar les labors de vigilància i prevenció de les platges de la Comunitat Valenciana sota la campanya "Platges Destrals".

Els efectius de salvament de Guardamar van detectar un embalum estrany en la mar, a uns 150 metres de la costa, per la qual cosa van decidir enviar el dron per a esbrinar que era. En arribar, i gràcies a la cambra de l'aeronau, es va constatar que l'estrany embalum era una tortuga marina atrapada en una xarxa de pesca abandonada. Va ser llavors quan es va donar l'avís als equips de socorrisme per a rescatar a l'animal.

Després de ser examinada i revisada pels veterinaris de l'Oceanogràfic en la mateixa platja, la tortuga va ser traslladada al centre de rehabilitació "Arca del Mar" per a poder recuperar-se dels greus danys que va patir en el coll i potes davanteres per la xarxa. No obstant això, la tortuga evoluciona favorablement gràcies a les cures i l'atenció dels experts.

Drons en tota la costa

Els drons són una eina molt útil, ja que gràcies a ells es poden realitzar ràpides deteccions i anàlisis d'emergències en la mar. És per això que per a la campanya de "Platges Destrals" de l'estiu de 2022, la Generalitat ha duplicat el número de les aeronaus no tripulades en un projecte pioner a Espanya.

Un total de vint localitats compten amb drons que es coordinen amb els serveis de socorrisme i salvament de cada platja per a fer tasques de suport a la vigilància en la zona de bany i dur a terme llançament de flotadors als banyistes en situacions de risc.

Aquest servei opera en sis municipis de la província de Castelló (Borriana, Vinaròs, Peníscola, Moncofa, Alcalà de Xivert i Oropesa), en sis localitats de València (Cullera, Gandia, La Pobla de Farnals, Miramar, Piles i Alboraia), i huit platges de la província d'Alacant (Altea, Benidorm, Dénia, Oriola, Santa Pola, Xàbia, Guardamar del Segura i El Campello).

Arxivat a:

Destacats