La Diputació de València impulsa el projecte educatiu de Casa Caridad per a menors de famílies vulnerables

Guardar

Reunió entre Imma González, Luis Miralles i Guadalupe Ferrer
Reunió entre Imma González, Luis Miralles i Guadalupe Ferrer

La Diputació de València mantindrà la seua col·laboració amb Casa Caridad per a prestar atenció educativa gratuïta a xiquets en situació o risc d'exclusió social, amb edats compreses entre 1 i 3 anys. Així mateix, continuarà impulsant també el seu programa ‘Escola Família’, de caràcter assistencial i formatiu, que afavorix la integració sociolaboral de les famílies dels menors atesos. 

Així ho ha avançat la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, en una reunió mantinguda amb el president de Casa Caridad, Luis Miralles, i la directora gerent, Guadalupe Ferrer. La responsable provincial de Benestar Social ha posat en valor el treball realitzat per la Asociación Valenciana de Caridad, i ha destacat la importància de “continuar col·laborant amb esta entitat que exercix un paper fonamental en la societat”. La corporació provincial destinarà 100.000 euros enguany per a impulsar el treball realitzat a a l'escola infantil situada al Passeig de la Petxina, que compta amb 30 places. 

Casa Caridad oferix 148 places escolars dirigides a xiquets d'1 a 3 anys de famílies vulnerables en els seus tres centres situats a Torrent, Benicalap i Petxina. D'esta manera, es facilita l'accés a una educació reglada, gratuïta i de qualitat, oferint també servici de menjador, uniformes, material escolar, activitats complementàries i extraescolars, escola d'estiu i programes dirigits a les famílies de l'alumnat. 

Programa ‘Escuela Familia’

El programa ‘Escuela Familia’ complementa i prolonga la labor socioeducativa que oferix Casa Caridad a l'alumnat matriculat en els seus tres centres d'educació infantil. Per a això, es fa un treball individual i grupal amb les famílies de l'alumnat de les escoles infantils. 
Així, a través del Pla d'Assistència Social a les Famílies, Casa Caridad supervisa la situació econòmica, laboral i social, i realitza un seguiment de manera personalitzada de la situació de les famílies. Així mateix, es duen a terme actuacions d'orientació, búsqueda activa d'ocupació i de vivenda, atenció jurídica i psicològica, així com la tramitació d'ajudes econòmiques puntuals.

El programa inclou també l'Escola de mares i pares, a través de la qual s'impartixen sessions en horari escolar que proporcionen coneixements als usuaris orientats a la protecció i atenció dels seus fills. També s'oferixen cursos i xarrades orientades al mercat laboral i el desenvolupament personal.

Destacats