14 mascletaes simultànies es disparen demà als pobles de València

Descobreix quins pobles de València tindran mascletà aquest 6 de desembre de 2022

Guardar

Imatge d'una mascletà de València
Imatge d'una mascletà de València

Un total de catorze mascletaes es dispararan aquest dimarts, 6 de desembre, en catorze pobles de la província de València. I és que, un any més, torna el festival pirotècnic 'Torna la Llum', que té com a objectiu fer costat a un sector que forma part de la cultura festiva de València. D'aquesta manera, demà, 14 pobles de la província tindran mascletà a les 14.00 hores.

El festival pirotècnic 'Torna la Llum', organitzat per PiroVal (Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana), compta amb el suport de la Diputació de València. Així, com explicava el president de la institució, Toni Gaspar, durant la presentació d'aquest esdeveniment, "la província de València li deu molt a la pirotècnia. Per això, aquest projecte que va sorgir en plena pandèmia com una manera de dir als ajuntaments que els espectacles pirotècnics eren segurs, ara ha d'avançar i convertir-se en un festival molt més ambiciós".

Però, quins pobles de València tindran mascletà aquest 6 de desembre? Els pobles triats per a aquestes 14 mascletaes són: Utiel, Requena, Alberic, Carcaixent, Catarroja, Foios, Godella, Algemesí, Alzira, Canals, Aielo de Malferit, Xiva, Riba-roja de Túria i Benaguasil. El tret es realitzarà de manera simultània a les 14.00 hores.

'Torna la Llum' torna, aquest 2022, amb força. I és que serà la primera edició en la qual els espectacles pirotècnics no estaran marcats per les restriccions de la pandèmia de la COVID-19. Així, com ha assenyalat la presidenta de PiroVal, María José Lora, "les diferents pirotècnies valencianes que participaran mostraran tot el seu potencial en els diferents espectacles pirotècnics que s'han preparat"; uns trets que, segur, tornarà a fer vibrar al públic assistent.

Lora també va aprofitar per a recordar la importància de "continuar treballant en noves idees i projectes que permeten mantenir els vincles amb la Diputació de València, una institució que, igual que les nostres empreses, treballen en contacte directe amb els ajuntaments".

Per part seua, Gaspar ha destacat que la pirotècnia "és una cosa comuna de tots els municipis perquè és la manera de viure dels valencians, de generar felicitat". Així, aquest dimarts, 6 de desembre de 2022, 14 pobles de València sonaran amb l'ajuda d'aquestes 14 mascletaes.

Arxivat a:

Destacats