Denuncien l'incompliment dels serveis mínims en la vaga de l'hospital Consuelo de València

El sindicat CSIF avisa que les protestes continuaran la setmana vinent en els hospitals d'aquest grup a la Comunitat Valenciana davant la negativa a negociar millores

Guardar

Concentració de l'Hospital Virgen del Consuelo
Concentració de l'Hospital Virgen del Consuelo

El sindicat CSIF ha signat la denúncia contra Grup Vithas davant Inspecció de Treball per incompliment de serveis mínims en la vaga de l'hospital Virgen del Consuelo, a València. Aquesta organització té fins a quatre delegats dels 13 totals que conformen el comité d'empresa de l'hospital. La central sindical avisa que les protestes i concentracions continuaran la setmana vinent davant "la negativa de l'empresa a negociar".

"L'empresa no ha complit la resolució de serveis mínims establits per la Direcció General de Treball per a les jornades de vaga, com la duta a terme el passat dia 11, i ha assignat arbitràriament el nombre de treballadors a cada servei", denuncien des de CSIF.

Segons el sindicat, aqueixa situació ha sigut generalitzada, i posa com a exemple Centraleta, on en lloc de dos treballadors per torn, com va establir Treball per a equiparar-ho a diumenge, l'empresa va designar cinc; Farmàcia, amb la jornada completa laboral al 100%; i Administració, Anatomia Patològica, Admissió o Esterilització i Pàrquing, també al 100%.

"Durant la jornada de vaga han acudit al centre estudiants d'Infermeria i de TCAE en número igual al d'un dia normal i han realitzat activitats que pogueren vulnerar el dret de vaga dels treballadors", assenyalen des de la central sindical. La situació s'ha estés fins al punt de "vulneració del dret dels treballadors a la desconnexió digital i a ser informats, dins del termini i en la forma escaient, de les qüestions que afecten el seu treball".

Després d'això, el sindicat CSIF insta el Grup Vithas a complir els serveis mínims establits per Direcció General de Treball, pel fet que la vaga continuarà els dies 19 i 25 d'aquest mes de maig. Les protestes també seguiran la setmana vinent amb concentracions davant les entrades dels hospitals Virgen del Consuelo, 9 d'Octubre (València), Rei Don Jaime (Castelló) i Aigües Vivas (Carcaixent) els dies 18 i 19.

La central sindical reclama a l'empresa que "s'assega a negociar i que ho faça de bona fe". També reclama una millora de les condicions del col·lectiu de professionals, que ha vist com augmentava la seua càrrega laboral mentre la plantilla es reduïa progressivament. Exemple d'això és l'hospital Verge del Consol, que en l'actualitat té 60 empleats menys que fa tres anys.

 

 

 

Arxivat a:

Destacats