Denuncien falta de personal a les residències de tercera edat valencianes

CCOO adverteix que iniciaran mobilitzacions si AERTE "no desbloqueja" el conveni a les residències

Guardar

Un ancià trau el cap a una finestra en una residència valenciana
Un ancià trau el cap a una finestra en una residència valenciana

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha denunciat hui la falta de professionals en les residències de tercera edat "a causa de la precarietat laboral en el sector". En aquest sentit, també ha assenyalat que "les nefastes" condicions laborals provoquen que els professionals opten per "la fugida" cap a altres sectors amb millors condicions laborals i amb menys exigència professional i que fins i tot "abandonen la professió".

CCOO ha advertit mitjançant un comunicat que al setembre iniciaran mobilitzacions si AERTE (Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana) continua "bloquejant el conveni de gestions integrals, un conveni per a centres i serveis de titularitat pública i gestió privada que està paralitzat des de 2019".

El sindicat afirma que això "suposaria millores, tant salarials com de jornada, que evitarien l'actual fugida dels professionals". Per això, demana a la patronal que "assumisca la seua responsabilitat perquè el sector siga estable i de qualitat per a l'ocupació" i "no atenponga els beneficis a la qualitat assistencial de les persones".

Aquesta falta de professionals, especialment Infermeria i TCAE (Tècnics/as en Cures Auxiliars d'Infermeria), provoca que "els treballadors no puguen gaudir dels descansos setmanals, que hagen de doblegar torns i fins i tot que realitzen funcions qualificades per a les quals no estan acreditades".

A més, des d'aquest sindicat insisteixen que la falta de professionals posa en risc la qualitat assistencial a les persones majors. Per això, exigeixen "un canvi per a acabar amb els salaris baixos, les jornades interminables, així com amb les altes exigències físiques i psicològiques".

"Mentre no es milloren les condicions laborals per als treballadors del sector d'atenció a les persones majors i centres d'atenció a la dona víctima de violència de gènere, continuarà faltant personal", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats