Nous cursos gratis de Labora per a persones desocupades: on i quan inscriure's

Labora llança un total de 180 cursos gratis que s'impartiran en 13 municipis de la Comunitat Valenciana

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

Labora ha publicat els nous cursos gratis per a persones desocupades. Uns cursos que es realitzaran al llarg de tot 2023 en diferents localitats de la Comunitat Valenciana i que serviran com a oportunitat per a millorar l'ocupabilitat dels col·lectius més desfavorits i en sectors econòmics i socials de futur.

En aquest sentit, s'han previst un total de 180 cursos gratuïts, que aniran obrint la seua inscripció progressivament (encara que alguns d'ells ja ho han fet) i que estan dirigits a prop de 2.700 persones que es troben en situació de desocupació.

Unes formacions que permetran aprendre les professions amb major potencial en els sectors economicosocials més estratègics i que s'impartiran en 13 municipis de tot el territori.

On es realitzaran els cursos Labora?

Els cursos es publicaran progressivament en el portal Punt Labora i es duran a terme en centres distribuïts per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Concretament, 69 cursos tindran lloc a Alacant (a Alacant, Elx, Elda i Orihuela); 37 a Castelló (a Castelló de la Plana i Benicarló); i 73 a València (a Aldaia, Catarroja, Gandia, Ontinyent, Paterna, Picanya i València Nord).

L'alumnat de cada classe estarà format per unes 15 persones com a màxim, amb unes aules equipades amb noves tecnologies i un professorat preparat específicament per a cada àrea.

Com inscriure's en els cursos Labora?

Les persones interessades poden inscriure's en els cursos disponibles en Punt Labora, o preinscriure's en aquells planificats per a més endavant. A més, poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora, per a qualsevol consulta relacionada amb aquests plans formatius. La programació pot estar sotmesa a canvis en funció d'aspectes com la demanda de cada curs.

Els qui desitgen participar en aquests programes formatius, han de comptar amb l'alta en Labora, en situació de desocupació.

A més, cada curs pot demanar requisits específics, com disposar del graduat escolar o del certificat de professionalitat del nivell anterior al que es pretén accedir. Aquests documents oficials, amb tres categories diferents i entregats en completar les formacions, acrediten les capacitats requerides per a exercir cada professió, que resulta especialment útil per a les persones sense estudis reglats.

Quins són els cursos que ofereix Labora?

Segons la família professional, els 179 cursos dels centres propis de Labora es distribueixen de la següent forma: 5 són d'Administració i Gestió; 3 d'Activitats Físiques i Esportives; 6 d'Agrària; 1 d'Arts Gràfiques; 8 de Comerç i Màrqueting; 13 d'Electricitat i Electrònica; 11 d'Energia i Aigua; 6 d'Edificació i Obra Civil; 8 de Formació Complementària; 11 de Fabricació Mecànica; 19 d'Informàtica i Comunicacions; 11 d'Instal·lació i Manteniment; 3 d'Imatge Personal; 7 de Moble, Fusta i Suro; 3 de Química; 3 de Seguretat i Medi Ambient; 44 de Serveis Socioculturals i a la Comunitat; 4 de Tèxtil, Confecció i Pell; 8 de Transport i Manteniment de Vehicles; i 5 cursos són del sector del Vidre i Ceràmica.

Així, la ciutadania podrà cursar especialitats tan variades com Agricultura Ecològica; Activitats Auxiliars en Magatzem o Comerç; Calçat; Atenció Sociosanitària a Persones Dependents; Confecció i Publicació de Pàgines Web; Decoració Digital Inkjet per a Ceràmica; Dinamització d'Activitats de Temps Lliure Educatiu; Docència de la Formació Professional per a l'Ocupació; Lampisteria i Calefacció-Climatització Domèstica; Anglès (amb diversos nivells); Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes, Ofimàtica; Operacions Bàsiques en Planta Química; o Seguretat Informàtica, entre moltes altres.

Arxivat a:

Destacats