El Consorci de Bombers de València tindrà en 2024 el major pressupost de la seua història

Guardar

Assemblea General del Consorci de Bombers de València
Assemblea General del Consorci de Bombers de València

La Diputació de València ha celebrat aquest matí l'Assemblea General del Consorci de Bombers de València, la qual ha aprovat per a 2024 un pressupost de 93.969.939,37 €, el major de la seua història, amb un increment del 5,39% respecte al pressupost anterior.

Els comptes aprovats suposen un impuls a la despesa en inversió, que arribarà als 6.023.364,59 €, la qual cosa suposa un augment de 16,84% respecte a l'exercici 2023. En aquest sentit, el president del Consorci i diputat de Medi Ambient ha explicat que "més que un pressupost, hui s'ha aprovat un projecte de gestió, que és el primer d'aquesta legislatura, i per tant hem intentat que done resposta a les grans línies d'acció que hem traçat, una vegada analitzat a fons el Consorci per dins". En aquest sentit, Mascarell ha volgut destacar la seua "satisfacció perquè els 26 punts de l'ordre del dia s'han aprovat per unanimitat, en una entitat amb 250 municipis consorciats, cadascun amb la seua casuística particular" i ha conclòs que "això ve a demostrar la voluntat de totes les parts, personal de Bombers i representants municipals, de remar en la mateixa direcció".

Aspectes destacats

En l'apartat d'inversions, la Diputació de València destinarà 2,4 milions d'euros a l'ampliació i renovació de la flota operativa de vehicles del Consorci. En aquest sentit, està prevista l'adquisició de huit vehicles per a les prefectures dels parcs de bombers voluntaris, vehicles per a transport de personal destinats a diversos departaments, dues autobombes rurals per a les brigades forestals i altres vehicles destinats a completar la flota de brigades, un furgó taller mòbil i barques i catamarans de rescat aquàtic.

Quant a maquinària, es dotarà d'un segon vestit d'intervenció amb la finalitat de garantir la seguretat del personal enfront de tots els riscos associats a l'incendi amb els equips de protecció individual necessaris. A més s'inclou equipament com a equips d'excarceració, serres de sabre o armaris d'assecat per a parcs, entre altres.

Respecte a les brigades forestals, BRIFO, està prevista la compra d'equips per a l'extracció d'aigua elèctrics, desbrossadores, motopèrtigues i un nou equip Smart Connector que permetrà fer un seguiment dl'estat de la maquinària.

Quant a tecnologia informàtica, es considera prioritari invertir en la millora de la seguretat de les xarxes del Consorci, per a protegir-se de possibles atacs externs. Així mateix, s'implementarà una nova infraestructura de computació virtualitzada i es licitarà una nova solució d'administració electrònica.

El major capítol del pressupost correspon a despeses de personal que, amb 75.670.568,50 €, representa el 80,53% del pressupost, uns 2 milions més que l'any anterior. Cal recordar que la plantilla i Relació de Llocs de Treball per a 2024 incorpora les places creades a conseqüència de l'estudi de la Universitat de València de redimensionament de la plantilla encomanat amb la finalitat de poder optimitzar els recursos d'aquest Consorci. En 2024 es crearan 11 noves places de bomber.

També en aquesta assemblea s'ha confirmat el canvi d'estatuts del Consorci de València, que comporta la reducció de burocràcia i de tràmits administratius per als municipis de menys de 20.000 habitants. El Consorci es finança amb aportacions econòmiques de la Diputació de València, els diversos municipis consorciats, i la Generalitat Valenciana, sent la Diputació l'ens que més pressupost aporta, tant amb aportacions directes com amb subvencions als municipis de menys de 20.000 habitants. A partir d'ara serà la pròpia Diputació qui assumisca la part corresponent a aquests municipis, evitant als ajuntaments el tràmit d'haver de sol·licitar la subvenció i els diversos passos burocràtics associats.

A més en aquesta assemblea s'han adherit al Consorci set municipis més que fins ara no formaven part: La Yesa, Buñol, Villar del Arzobispo, Casas Altas, Alcublas, Dos Aguas i Millares, sent ja 250 els municipis consorciats.

Destacats