La Conselleria d'Igualtat constitueix l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dijous la resolució per la qual es constitueix aquest òrgan

Guardar

Observatori del Sistema Públic Valencià de Servicis Socials
Observatori del Sistema Públic Valencià de Servicis Socials

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat en el DOGV la resolució per la qual es constitueix l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials (SPVSS) i es designa a les persones membres que ho integren.

De naturalesa col·legiada, la creació de l'Observatori està prevista en la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, aprovada en 2019.

Tal com recull la resolució publicada, l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials es constitueix com a òrgan interdisciplinari, independent, científic, d'assessorament i propositiu, especialitzat en la gestió de dades i el coneixement en matèria de serveis socials, amb vocació de ser un espai de referència d'anàlisi, estudi i estadística en la matèria.

Per a això, s'encarregarà d'impulsar la realització d'estudis i investigacions, recollida i anàlisi d'informació sobre serveis socials; promoure trobades entre professionals i persones expertes del sector; divulgar la informació generada; fer propostes que afavorisquen la presa de decisions sobre polítiques relacionades, així com facilitar el seu disseny, seguiment i avaluació d'aquestes.

Així mateix, des d'aquest òrgan s'impulsarà l'avaluació de les polítiques en matèria de serveis socials, donant suport a la presa de decisions en l'àmbit local, supralocal i autonòmic.

També col·laborarà amb altres observatoris, organismes i entitats relacionades amb la gestió de coneixement en matèria de serveis socials i compartirà la informació i les dades obtingudes en l'Observatori Valencià de Salut, proporcionant la informació de forma complementària amb l'objectiu principal d'aprofundir en la millora de la política i gestió pública.

Unes altres de les funcions d'aquest Observatori és la creació d'un fons de documentació i l'anàlisi de les noves tendències i experiències observades en l'àmbit autonòmic, estatal i internacional, tant en les polítiques públiques de serveis socials, com en el disseny o organització dels seus serveis i prestacions. Així mateix, també proposarà iniciatives per a millorar la sensibilització i el tractament de la informació sobre els serveis socials.

A més, elaborarà un informe anual en matèria de serveis socials que reculla les dades més rellevants de les actuacions acomplertes i participarà i mantindrà relacions de cooperació, coordinació i col·laboració amb altres institucions, organismes i òrgans autonòmics, nacionals i internacionals, de caràcter anàleg, fomentant i promovent trobades.

L'Observatori està format per una presidència, dues vicepresidències, una secretaria, així com per representants dels departaments universitaris amb competències d'investigació en serveis socials i sociologia i Càtedres del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials de les universitats públiques valencianes; Laboratoris de Serveis Socials i de Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana, Politologia i Sociologia, Psicologia i Educadores i Educadors Socials.

També compta amb vocals en nom de la FVMP; l'Associació Valenciana de Tècniques i Tècnics d'Integració Social; entitats del tercer sector d'acció social de la Comunitat Valenciana que gestionen centres, serveis i programes SPVSS; el Consell Valencià d'Inclusió i Drets Socials; Comité d'Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana; l'Observatori Valencià de la Salut; i entitats del Tercer Sector d'Acció Social més representatives.

Arxivat a:

Destacats