El Consell aprova el decret que regula l'estructura i organització del Servei d'Emergències Sanitàries per a implantar els CICU d'Alacant i Castelló

La finalitat és modificar l'estructura del SESCV per a prestar un servei més eficient i adaptat a les necessitats actuals dels serveis d'emergències

Guardar

Servei d'Emergències Sanitàries
Servei d'Emergències Sanitàries

El Consell ha aprovat el decret que regula l'estructura i organització del Servici d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV) i les seues unitats funcionals, que permetrà la posada en marxa dels Centres d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) d'Alacant i Castelló.

L'objectiu és modificar l'actual estructura del SESCV per a flexibilitzar la distribució dels mitjans i l'àmbit d'actuació de les seues unitats funcionals, els CICU, amb la finalitat de prestar un servici més eficient i adaptat a les necessitats actuals dels servicis d'emergències.

Per això, el decret arreplega que el CICU podrà disposar per al seu millor funcionament d'unitats operatives funcionals distribuïdes en la Comunitat Valenciana, que cobrisquen tot el territori, i que almenys existisca una unitat com a mínim a València, Castelló i Alacant. En tot cas, tots els CICU dependran íntegrament del Servici d'Emergències Sanitàries.

La Conselleria de Sanitat invertirà dos milions d'euros per a dotar als CICU d'Alacant i Castelló de tots els recursos materials i humans necessaris per a la seua posada en funcionament. D'esta manera, s'incrementaran en 41 les places de professionals del CICU, que passaran de 109 actuals a un total de 150 places.

En concret, hi haurà 14 noves places de personal mèdic coordinador; huit d'infermeria i 19 de locutors o locutores. Per tant, la plantilla global quedarà integrada per 42 llocs de personal mèdic coordinador; 43 professionals d'infermeria; 55 locutors o locutores i deu documentalistes.

Un únic centre directiu

El decret establix que el Servici d'Emergències Sanitàries es gestionarà íntegrament a través d'un únic centre directiu i mitjançant un únic centre de despesa.

A més, d'este servici dependran tots els recursos assistencials, tant humans com materials, destinats a l'atenció de les urgències i emergències, siguen propis o concertats. De la mateixa manera, dependran del SESCV tots els recursos no assistencials responsables de l'administració del funcionament dels centres i servicis que depenen d'este servici.

D'altra banda, el decret regula l'àmbit d'actuació dels servicis d'emergències sanitàries, que està establit en el territori de la Comunitat Valenciana, si bé, de manera excepcional, podran actuar en àmbit nacional i internacional en aquells casos en els quals es requerisca la seua actuació.

Així mateix, el decret arreplega la regulació dels llocs directius i la dotació de recursos d'emergències. En este sentit, establix que la planificació, classe i distribució dels recursos i mitjans de transport sanitari es realitzarà pel centre directiu competent en urgències i emergències sanitàries.

Destacats