La connexió ciclopeatonal entre València i Burjassot serà una realitat en 15 mesos

El nou viari per a ciclistes i vianants, que salvarà l'autovia CV-35 amb una passarel·la i un pas inferior, té un pressupost de 3,1 milions d'euros

Guardar

Recreación virtual de la futura pasarela sobre la CV-30
Recreación virtual de la futura pasarela sobre la CV-30

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat les obres de permeabilització ciclopeatonal en l'autovia CV-30, que connectarà Beniferri i Benimàmet. El projecte, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, té un pressupost de 3,1 milions d'euros i un termini d'execució de 15 mesos. L'objectiu principal d'aquesta obra és millorar la comunicació entre el nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot, situats en el marge sud de l'autovia CV-35.

La ruta projectada tindrà una longitud aproximada d'un quilòmetre i passarà pràcticament per tota la zona de protecció de la CV-30, vorejant l'enllaç per l'est i el nord. El viari començarà en el carril bici existent en la rotonda del carrer del Camp del Túria amb l'avinguda Maestro Rodrigo i avançarà paral·lel al ramal d'accés a la CV-30 direcció Ronda Nord. Després de creuar aquest ramal i el tronc principal de l'autovia, continuarà per la zona enjardinada de l'enllaç i creuarà el ramal procedent de la CV-35. Finalment, avançarà pel nord paral·lel al camí de servei fins a connectar amb el carrer Bernardo Prieto de Benimàmet.

Mapa d'actuació sobre la CV.30
Mapa d'actuació sobre la CV-30

El nou vial ciclopeatonal, dissenyat amb un ample de 5 metres, comptarà amb carrils diferenciats per a ciclistes i vianants, baranes de protecció, enjardinament i il·luminació, i serà totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda. A més, s'han previst dues àrees de descans amb bancs i aparcabicis.

El projecte també inclou un ramal provisional de connexió amb la zona terciària de Burjassot, que està pendent del seu desenvolupament al costat de la urbanització definitiva. Aquesta connexió discorrerà paral·lela a la carretera que connecta Benimàmet amb Burjassot i acabarà en la vorera de la glorieta del Camí Fons de Beniferri, al costat del centre comercial d'Ademuz. Amb aquesta obra, es busca millorar la mobilitat i la seguretat viària en la zona, fomentant l'ús de la bicicleta i reduint la dependència del vehicle privat.

Destacats