Confirmats 98 casos de pigota dels micos a Espanya, 14 més que ahir

Fins hui, l'Institut Carles III ha rebut 200 mostres per a analitzar

Guardar

Pigota dels micos
Pigota dels micos

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que existeixen 98 diagnòstics positius de pigota dels micos a Espanya. Després de rebre 200 mostres sospitoses per a analitzar, el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carles III de Madrid ha confirmat els 98 positius i ha determinat que els altres 102 no són "monkeypox", ja que han donat negatiu per a pigota humana i per a altres 'orthopoxvirus'.

Actualment, en la Comunitat Valenciana encara no hi ha cap cas confirmat de pigota dels micos a l'espera dels resultats de dos pacients, un a la província d'Alacant i un altre en la de València, amb símptomes compatibles amb la malaltia. Dilluns passat es va comunicar d'un possible cas a Castelló, un jove de 22 anys que havia estat a Àfrica recentment, però finalment les proves diagnòstiques que li van realitzar van descartar que tinguera la malaltia.

La Comunitat de Madrid és la que més casos recull de tot el país, amb 65 diagnòstics positius de "monkeypox", mentre que altres 30 persones estan a l'espera dels seus resultats. Ahir mateix, des de Madrid s'anunciava el primer cas positiu en una dona, que està relacionada amb altres casos anteriors.

Després d'aquesta, les comunitats que més casos de pigota dels micos acumulen són Canàries, amb sis positius, Catalunya amb quatre, País Basc amb dos, i Aragó i Andalusia amb un, tal com han anunciat les mateixes comunitats.

En general, la malaltia és lleu i se sol iniciar amb símptomes com a febre, cansament, dolor muscular i inflamació en ganglis limfàtics. Uns dies més tard solen aparéixer lesions vesiculars en el rostre, un dels signes més característics d'aquesta malaltia. Les autoritats sanitàries insten la població que si presenten símptomes compatibles amb la malaltia acudisquen amb urgència als seus centres de salut on s'iniciarà el protocol establit per a confirmar o descartar el positiu.

Amb l'objectiu de fer front al brot, el Govern va anunciar dimecres passat la compra conjunta amb la Unió Europea de vacunes i antivirals contra la pigota dels micos.

Arxivat a:

Destacats