La Comunitat Valenciana evita 34.379 desplaçaments de pacients als hospitals per a recollir els seus tractaments crònics

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

La Comunitat Valenciana, dins del marc de la política farmacèutica orientada a les persones i l'atenció en proximitat que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través de diversos programes, ha evitat des de gener de 2021 fins hui un poc més de 34.000 desplaçaments a centres hospitalaris per part dels pacients que necessiten tractaments crònics de dispensació hospitalària.

Es tracta de pacients que, sense estar ingressats, requereixen un control i de la gestió hospitalària dels seus tractaments, i que gràcies a aquestes iniciatives desenvolupades per Sanitat poden rebre la seua medicació en punts de proximitat, com són els centres sanitaris i les oficines de farmàcia més pròximes, o en el mateix domicili, ha destacat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, des de gener de 2021, s'han dispensat 13.600 tractaments en centres de salut, fonamentalment en el departament de salut d'Alcoi i de Sant Joan, que és on més desenvolupat es troba el programa.

De la mateixa manera, fruit de la col·laboració entre els hospitals i les Oficines de Farmàcia, s'han entregat en les mateixes un total de 19.418 tractaments a pacients que requereixen aquest tipus de medicaments. D'altra banda, 1.361 tractaments han sigut entregats directament en el mateix domicili del pacient per a evitar que haja de desplaçar-se al seu hospital.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha assenyalat que el seu departament està configurant "una nova forma d'atenció farmacèutica" que, gràcies a la integració de les estructures, permet una atenció "més pròxima" al pacient, "sobretot en aquelles persones que pateixen una malaltia crònica que requereixen una major atenció, i que fins hui havien de desplaçar-se als serveis de farmàcia hospitalària per a obtenir la seua medicació".

Per això, en el Dia Mundial del Farmacèutic, que se celebra el 25 de setembre, el conseller de Sanitat ha destacat "la important labor que duen a terme professionals dels serveis farmacèutics, així com la col·laboració amb tota la cadena farmacèutica, per a poder facilitar aqueix accés equitatiu i pròxim als pacients".

L'objectiu de la Conselleria de Sanitat és "vetlar per l'equitat farmacoterapèutica i garantir l'accés als tractaments farmacològics a la ciutadania", així com "facilitar i adoptar les mesures necessàries perquè cap persona quede exclosa de l'atenció farmacèutica".

D'altra banda, igual que l'any 2021 "es va regular i va garantir, mitjançant un decret", les bases per a una atenció farmacèutica òptima per a les persones que viuen en els centres sociosanitaris, amb independència de la seua titularitat, aquest any 2022 s'ha culminat la integració i gestió per part del sistema públic sanitari dels serveis de farmàcia de centres sociosanitaris públics, que actualment atén uns 5.500 pacients en 60 residències.

"La finalitat és oferir una atenció farmacèutica equitativa i de qualitat, i atendre de manera primordial les necessitats dels grups més vulnerables, com és el cas de les persones que resideixen en centres sociosanitaris o els pacients crònics", ha expressat Mínguez.

Arxivat a:

Destacats