La Comunitat Valenciana disposarà de 32.000 places noves d'FP en el curs 2022-2023

Un total de 110.000 alumnes valencians van cursar estudis professionals en el curs 2021-2022

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres la creació d'un total de 32.000 places noves de Formació Professional per al pròxim curs. "És l'aposta més gran de la història. És fonamental per a l'ús del futur" ha assegurat el president durant la primera "Nit de l'FP valenciana" organitzada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

"Cap jove s'ha de quedar sense plaça si desitja estudiar FP" ha afegit durant la seua intervenció. Aquest increment de places també inclou un total de 5.700 places per a cicles de nova creació. Amb l'arribada d'aquestes, s'incrementarà el coneixement de la transició digital i verda, s'intentarà tancar la bretxa de gènere, s'impulsarà aquests cursos en zones despoblades i es consolidaran els "màsters de Formació Professional".

A més, durant la seua intervenció, Puig ha volgut destacar el reforç directe del sistema d'FP fins al moment, ja que ha pujat un 30% els cicles formatius i un 50% el seu professorat, que ha passat de 5.000 a 8.300 docents en els últims set anys. En la Comunitat Valenciana ja hi ha un total de 403 cursos de cicles formatius i la seua sol·licitud s'ha triplicat en els últims quatre anys segons les dades de la Generalitat.

El cap del Consell ha afegit que es farà tot el possible per satisfer la demanda laboral prevista per a 2025, que serà aproximadament del 50% i se situarà per damunt de la demanda universitària que se situarà en el 37%.

Raquel Tamarit, consellera d'Educació, Cultura i Esport, ha explicat que l'esdeveniment "la Nit de l'FP" valenciana era necessari per a la promoció i modernització d'aquests estudis. "Hem fet un pas de gegant durant els últims cursos en la modernització i ampliació d'oferta de l'FP, i no ho hem fet solos, anem de bracet, molt estretament, amb el sector productiu valencià, amb les institucions i entitats implicades en aquest nou model i amb una base clau com és el nostre professorat, que porta avant aquesta revolució de la Formació Professional valenciana", ha assegurat la consellera.

Destacats