Els comerços de la Comunitat Valenciana obriran els diumenges i festius fins a gener de 2023

Guardar

Diverses persones observen objectes de l'aparador d'una botiga
Diverses persones observen objectes de l'aparador d'una botiga

Els comerços de les zones de gran afluència turística de la Comunitat Valenciana tornaran a obrir les seues portes, si així ho desitgen, els diumenges i festius des d'aquest 19 de juny i de manera ininterrompuda fins a gener de 2023.

El motiu és que molts espais comercials de diferents municipis de la Comunitat Valenciana es troben integrats en Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT), per la qual cosa segons estableix la Llei 3/2018 de la Generalitat que va modificar la Llei de Comerç de la Comunitat Valenciana, es va atorgar rang legal a l'acord de l'Observatori del Comerç que valguda el calendari comercial.

Per això, l'horari triat per a l'obertura d'aquests espais en festius és d'11 a 21 hores. Hi ha diversos dies amb excepcions: 24 de juny, festivitat de Sant Joan (obri València, però no Alacant); 15 d'agost, festivitat de l'Asunción (obri Alacant, però no València); 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 25 de desembre, Nadal, 1 de gener, Any Nou, i 6 de gener, Reis Mags.

El portaveu d'ANGED en la Comunitat Valenciana, Joaquín Cerveró, destaca que així "es torna així a la normalitat social i comercial". Respecte a les previsions, basades en les dades històriques dels últims anys prepandèmia, ha apuntat que els diumenges "se situen com el segon o tercer dia de major impacte comercial durant la setmana".

Mitjançant un comunicat, ha afirmat que ara, amb "la recuperació creixent del turisme", el comerç "tornarà a convertir-se en la gran locomotora econòmica de la nostra regió".

Cerveró ha apuntat que la Comunitat Valenciana "rebrà a 10 milions de turistes estrangers en 2022, que deixaran uns ingressos de més de 9.000 milions d'euros". "Gran part d'aquesta despesa es dirigeix al comerç presencial de València, Alacant i Castelló. Tot això, secundat pel pes creixent en el nostre sector del canal en línia, que complementa un millor servei als nostres clients per la via de l'omnicanalitat", ha subratllat.

"Hui dia qualsevol persona pot comprar el que vulga, 365 dies a l'any durant les 24 hores del dia en el canal en línia. És un procés irreversible, que ens ha portat a tots a l'una reordenació de la política comercial, compatibilitzant comerç físic i digital en tots els formats", ha detallat.

Finalment, ha manifestat que el desig de l'associació és que les administracions públiques locals i autonòmiques "siguen receptives al gran esforç que ha realitzat el comerç físic en general i que continuen donant suport a la presència dels clients a les nostres botigues".

Els municipis on s'aplicarà son: Alcalá de Xivert, Almenara, Altea, Benicarló, Benicàssim, Benissa (excepto costa), El Poble Nou de Benitatxell, El Campello, Calp, Canet d’en Berenguer, Chella, Chiva, Cullera, Daimús, Dénia, Elx (El Altet, La Marina i Los Arenales), Gandia (zonas de playa y Grau), Gata de Gorgos, Gilet, Guardamar del Segura, Xàbia, Massalfassar, Miramar, Moncofa, Montserrat, Nàquera, La Nucia, Oliva (zona litoral), Ondara, Oropesa del Mar, Pedreguer, Peñíscola, Picassent, Pilar de la Horadada (excepto costa), Piles, La Pobla de Farnals (zona playa), Els Poblets, Real, Rojales, Sagunt, San Fulgencio, Sant Mateu, Santa Pola, Segorbe, Tavernes de la Valldigna (zona playa), Teulada, Torrent, Turís, El Verger, La Vila Joiosa, Vinaròs, Xeraco (zona playa), Xilxes y Agost.

Arxivat a:

Destacats