Com sol·licitar el Bo Infantil per a l'escolarització de 0 a 3 anys a la Comunitat Valenciana

Tràmits i terminis per a sol·licitar l'ajuda per al curs escolar 2022-2023

Guardar

Llapis de colors
Llapis de colors

Ja s'ha llançat el Bo Infantil a la Comunitat Valenciana per al curs escolar 2022-2023. La Conselleria d'Educació ha elevat la inversió fins als 77,5 milions d'euros per a garantir la gratuïtat en el tram de 2 a 3 anys. No obstant això, el Bo Infantil ofereix ajudes per a l'escolarització de 0 a 3 anys en escoles infantils privades i en els trams de 0-1 i 1-2 a les escoles infantils municipals.

Però, com sol·licitar el Bo Infantil? Les famílies tindran de termini des del 9 de juny fins al 28 de juny per a tramitar la sol·licitud de manera telemàtica. Per això, serà necessari un codi de matrícula i el número SIP de l'alumne o alumna. El centre privat o l'escola municipal obtindran aquest codi de matrícula de l'aplicació informàtica de la Conselleria en el moment de realitzar la matrícula, i el facilitarà a la persona responsable legal de l'alumne o l'alumna.

Així mateix, la persona sol·licitant haurà de disposar dels sistemes d'identificació i signatura electrònica acceptats en la seu electrònica de la Generalitat. Així i tot, també es podrà presentar la sol·licitud de manera presencial en el centre on es trobe matriculat el menor, juntament amb la documentació requerida. En aquest cas, el termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 4 de juliol.

Tota la informació sobre com presentar la sol·licitud i la documentació requerida, així com l'accés a la seu electrònica per a formalitzar la sol·licitud de manera telemàtica, es pot consultar a través d'aquest enllaç.

És important recordar que les persones que s'hagen beneficiat en anteriors edicions del Bo Infantil, tan sols hauran de presentar la sol·licitud d'enguany. No obstant això, si la situació familiar ha canviat, sí que serà necessari presentar la documentació preceptiva.

Qui es pot beneficiar del Bo Infantil de la Comunitat Valenciana?

Els menors nascuts en 2020, 2021 i 2022 matriculats en centres privats de primer cicle d'Educació Infantil, així com l'alumnat de 0-1 i 1-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2022-2023.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió d'aquesta ajuda en els trams de 0 a 1 i d'1 a 2 anys, ja que en el tram de 2 a 3 anys, la Conselleria assumirà tot el cost de l'escolarització a les escoles infantils 0-3 adherides al Bo Infantil.

Com a novetat, també es garanteix la gratuïtat de tot l'alumnat de 2 a 3 anys matriculat en escoles infantils privades al Bo Infantil, independentment dels ingressos familiars. En aquest cas, el centre ingressarà 280 euros per alumne i mes.

En la resta de trams, es mantenen les ajudes mínimes i màximes, és a dir, entre 70 € i 200 € per al tram 0-1; i entre 70 € i 120 € en el tram 1-2 anys per alumne i mes.

Inversió rècord

La partida econòmica destinada enguany al Bo Infantil – 77,5 milions, 16,5 milions més que l'any passat – és la major inversió en els 40 anys d'autogovern valencià, i quasi triplica la del curs 2014-2015, que va ser de poc més de 27 milions d'euros. Com ha assenyalat la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, "garantim la gratuïtat de l'ensenyament en el tram de 2 a 3 anys per a totes les famílies, independentment del fet que trien per als seus fills i filles una escola infantil privada, una escola infantil municipal o un col·legi públic".

A més, Tamarit ha destacat que "amb aquesta aposta no només fem realitat un dels objectius del Botànic, sinó que avancem en la conciliació de la vida laboral i familiar i en justícia social".

Destacats