Com sol·licitar la beca d'exempció de taxes universitàries de la Conselleria d'Universitats

Aquesta ajuda es pot sol·licitar telemàticament i el termini per a fer-ho finalitza el pròxim 1 de febrer

Guardar

Estudiantes jóvenes antes de entrar a un examen de la PAU 2022
Estudiantes jóvenes antes de entrar a un examen de la PAU 2022

Ja està obert el termini per a sol·licitar les beques d'exempció de taxes universitàries per al curs 2022-2023. Es tracta d'unes ajudes, dirigides a estudiants de grau i màster de les universitats públiques valencianes, que consisteixen en l'exempció del pagament de l'import dels crèdits matriculats, tant en primera com en segona matrícula.

En tractar-se d'una exempció de taxes, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha acordat amb les universitats que no s'exigisca el pagament de la matrícula als alumnes que puguen resultar beneficiaris, i només en cas que fóra denegada la seua sol·licitud, hauran d'abonar-la. Així, el termini per a sol·licitar aquestes ajudes a l'estudi ja està obert i finalitzarà el pròxim 1 de febrer de 2023.

La Conselleria ha convocat aquestes beques que estan dotades amb un total de cinc milions d'euros. Una inversió que s'ha duplicat des de 2015 amb l'objectiu de "fomentar l'accés a l'educació superior i garantir l'accés als estudis superiors a tot aquell i aquella que vulga formar-se", ha detallat Josefina Bueno, consellera de l'àrea.

A més, també s'han flexibilitzat en la convocatòria d'enguany els criteris d'accés a les beques, ja que s'han modificat els umbrals de renda i de rendiment del capital immobiliari, así com del rendiment acadèmic de la branca de Ciències Jurídiques i Socials. També s'han flexibilitzat les condicions per a accedir a aquestes beques a les famílies monoparentals i persones amb una discapacitat del 65 %.

Com sol·licitar la beca d'exempció de taxes

Per a sol·licitar les ajudes, s'ha d'estar matriculat en un dels cincos centres que conformen el Sistema Universitari Valencià: la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Les sol·licituds es presentaran exclusivament de manera telemàtica, mitjançant la plataforma de tramitació de la GVA a través d'aquest enllaç.

Aula d'una universitat pública
Aula d'una universitat pública

 

Requisits acadèmics per a estudis de màster

Com a criteri general i excepte excepcions, per a tindre dret a beca, i d'acord amb les bases, la persona sol·licitant haurà d'estar matriculada de, almenys, 60 crèdits.

A més, l'alumnat de primer curs de màsters habilitantes haurà d'acreditar una nota mitjana de 6,50 punts en els estudis previs que els donen accés al màster; o de 7,00 punts en els restants estudis de màster.

Les notes mitjanes procedents de les branques d'Enginyeria i Arquitectura es multiplicaran pel coeficient 1,17; l'alumnat de segon curs de màsters habilitantss també haurà d'acreditar una nota mitjana de 6,50 en el primer curs, o de 7,00 punts en els restants estudis de màster, i en tot cas, les persones sol·licitants de beca per al segon curs de màsters hauran d'acreditar haver superat la totalitat dels crèdits que hagueren estat matriculats en primer curs.

Requisits acadèmics per a estudis de grau

En el cas dels estudiants de grau, aquests també hauran d'estar matriculats de, almenys, 60 crèdits.

De manera extraordinària per a la present convocatòria, i a excepció dels qui es matriculen per primera vegada, la resta d'alumnes i alumnes hauran d'haver superat en l'últim curs realitzat els següents percentatges de crèdits: en les branques d'Arts Humanitats, el75 % dels crèdits; en la branca de Ciències Socials i Jurídiques, el 70 % dels crèdits; en la branca de Ciències de la Salut, el 65 % dels crèdits, i el 55 % dels crèdits en les branques de Ciències, Enginyeria i Arquitectura.

Destacats