Ajudes per a pagar la hipoteca a la Comunitat Valenciana: com sol·licitar-les pas a pas

Les ajudes per a pagar les hipoteques variables es podran sol·licitar a partir del dijous, 25 de maig de 2023

Guardar

Imatge d'un carrer de València amb edificis
Imatge d'un carrer de València amb edificis

Sabies que hi ha unes ajudes per a pagar les hipoteques variables en la Comunitat Valenciana? Doncs bé, aquestes ajudes es podran sol·licitar a partir del dijous, dia 25 de maig, a partir de les 9.00 hores, i finalitzarà el termini el 15 de setembre de 2023 a les 23.59 hores. Es tracta, així d'una ajuda de fins a 600 euros per a col·lectius considerats vulnerables. Però, qui i com es poden sol·licitar. A continuació, et donem tots els detalls.

Per a començar, els requisits per a beneficiar-te d'aquestes ajudes són: que els ingressos bruts anuals de la unitat familiar siguen iguals o inferiors a 33.600 euros; tindre residència habitual i domicili fiscal en la Comunitat Valenciana; ser titular d'un préstec hipotecari de tipus d'interés variable formalitzat abans del 30 de juny de 2022, amb revisió del tipus d'interés posterior a l'1 d'abril de 2022 i amb import nominal que no supere els 240.000 euros.

Així mateix, s'haurà d'estar al corrent en els pagaments del préstec hipotecari; i tindre la condició de 'No declarant' respecte a l'Impost sobre el Patrimoni, entre altres qüestions sobre la càrrega financera que es poden consultar en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

D'aquesta manera, per a sol·licitar l'ajuda es deurà, en primer lloc, sol·licitar cita prèvia en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana per a la presentació de sol·licituds. Arribat el dia, es presentarà de manera telemàtica havent d'adjuntar la documentació que acredite que compleixes amb els requisits que s'exigeixen a les persones beneficiàries d'aquesta ajuda.

S'han establit dos tipus d'ajudes: una de 600 euros per a ingressos bruts anuals de fins a 25.200 euros que dediquen, almenys, el 40% dels seus ingressos al pagament de la hipoteca; i altra de 300 euros per a ingressos bruts anuals de més de 25.200 euros i fins a 33.600 euros, que destinen, almenys, el 50% al pagament de la hipoteca.

A més d'en la seu electrònica de la Generalitat, pots consultar tota la informació sobre aquestes ajudes en la web de la Conselleria d'Hisenda de la Generalitat.

Destacats