Com i fins quan puc cobrar un dècim premiat en la Loteria de Nadal?

Aquests són tots els detalls que has de saber per a poder cobrar un dècim premiat en el Sorteig de Nadal

Guardar

Dècims de la Loteria del Sorteig de Nadal
Dècims de la Loteria del Sorteig de Nadal

Si hi ha un dia assenyalat en el calendari del mes de desembre, sens dubte, eixe és el dia de la Loteria de Nadal. Un moment en el qual tota la ciutadania estarà pendent de la televisió o de la ràdio per a saber si ha sigut la persona afortunada a guanyar la Grossa de Nadal o algun dels suculents premis que es reparteixen en el Sorteig Extraordinari de Nadal. Però, com puc cobrar un dècim premiat? Fins quan es pot cobrar el premi de la Loteria de Nadal? A continuació, et resolem tots els dubtes.

El primer que has de saber és que si es tracta d'un premi menor (fins a 2.000 euros), ho podràs cobrar en qualsevol administració de loteria o punt de venda de la Xarxa Comercial de Loteries. A més, aquests premis estan exempts de l'impost d'Hisenda. En canvi, si es tracta d'un premi major, serà obligatori acudir a una entitat financera autoritzada per Loteries i Apostes de l'Estat.

D'aquesta manera, has de saber que els bancs on podràs cobrar el premi són: Abanca Corporación Bancaria, Banc de Sabadell, BBVA, CaixaBank, Caja Sur Banco, Cajamar Caja rural, Sociedad Cooperativa de Crédito, Ibercaja Banco, Kutxabank o Unicaja Banco. 

Loteriadel Niño
Loteria Nacional

Però, què passa si el dècim premiat és compartit? En eixe cas, hauran d'acudir a l'entitat financera totes les persones que participen en el dècim premiat amb la seua documentació. Si el grup és molt nombrós, es pot designar un representant de totes les persones premiades mitjançant un apoderament en un document públic davant notari.

Ja finalment, una altra de les preguntes freqüents si el premi es cobra en efectiu o per transferència. Doncs bé, si la quantia del premi és fins a 2.000 euros, es cobra en efectiu. Per a premis majors, serà necessari tindre un compte obert en el banc, i el premi es rebrà mitjançant un xec o per transferència al banc.

Fins quan puc cobrar el premi de la Loteria de Nadal?

Tant si tens un dècim, com una papereta premiada, el termini per a cobrar el premi serà de tres mesos, comptant des de les 18.00 hores del 22 de desembre. D'aquesta manera, el termini serà fins a les 18.00 hores del 22 de març de 2023. Passat aquest termini, es perdrà el premi i no es podrà fer res per recuperar-ho.

Però, què passa si tinc el dècim danyat o trencat? Ho puc cobrar? La resposta és sí. No obstant això, el procediment serà diferent. Tal com informa Loteries i Apostes de l'Estat, el propietari haurà d'acudir a un punt de venda o administració de loteria i emplenar el formulari 'Sol·licitud de Pagament de Premis' i aportar el dècim trencat o danyat.

A continuació, es remetrà a Loteries de l'Estat per a la seua autenticació i, si és necessari, reconstrucció. Per eixe mateix motiu, es prega que no s'intente reconstruir o pegar a casa, ja que podria danyar-se més. Així, si s'ha comprovat que està tot correcte, Loteries informarà el client que ja pot anar al punt de venda per a cobrar el premi.

Per descomptat, si el dècim ha sigut robat, serà obligatori interposar una denúncia aportant totes les dades possibles.

Arxivat a:

Destacats