Claus per a evitar patir una lipotimia aquestes Falles 2023

Les altes temperatures i les grans concentracions de persones poden ser una combinació perillosa i incrementen el risc d'esvaïments

Guardar

Asistents a la mascletà del 8 de març
Asistents a la mascletà del 8 de març

La ciutat de València viu ja immersa en els dies grans de les Falles i l'ambient festiu es viu en cada cantonada de la ciutat. Es tracta d'unes jornades en les quals les grans aglomeracions de persones són una realitat i en moltes ocasions l'acumulació de gent pot resultar perillós.

Precisament, la mascletà reuneix cada dia a milers de persones en la plaça de l'Ajuntament de València. Un emblemàtic emplaçament de la ciutat en el qual es concentren un gran nombre de persones i que sumat a les altes temperatures registrades en els últims dies poden ser un factor causant de lipotimies.

Mascletà de Falles a la plaça de l'Ajuntament de València
Mascletà de Falles a la plaça de l'Ajuntament de València

De fet, els serveis sanitaris de Creu Roja, que es desplegan en la majoria d'actes multitudinaris de les Falles, han fet un total de 339 atencions des del passat 26 de febrer quan es va celebrar la Crida i 227 van ser atencions a persones que havien patit una lipotimia. Els seus principals síntomas són la sensació de mareig o desmai o la pell pàl·lida i es tradueix en l'esvaïment sobtat i la pèrdua del coneixement a causa d'una pressió arterial baixa i pot estar causada per l'exposició a altes temperatures.

Per això, és imprescindible seguir una sèrie de recomanacions per a evitar patir una lipotimia i poder seguir gaudint d'unes festes segures i sense alteracions. Repassem alguns consells per a previndre etse tipus d'esvaïments.

Hidratar-se amb freqüència

Una de les claus és mantindre una bona hidratació pel que es recomana beure suficient aigua. Amb això, evitarem que l'organisme tinga síntomas de deshidratació, una situació que es pot accentuar amb les altes temperatures perquè es perden més líquids a través de la suor.

Vestir amb roba transpirable

Com ens vestim també pot incrementar el risc de patir una lipotimia. Per aquesta raó, es recomana portar peces de roba folgades que deixen llibertat de moviment, de colors clars i transpirables per a evitar que la calor s'acumule en el nostre cos.

Ventilació i ombra

L'acumulació de persones durant actes com la mascletà pugues incremetar les possibilitats de tindre una lipotimia. Per això, és recomanable no quedar-se en un lloc on hagen massa persones, ja que es redueix la ventilació d'aire. Per a evitar patir amb les altes temperatures s'aconsella situar-se en un lloc amb ombra i ajudar-se d'un ventall per a augmentar la circulació de l'aire.

 

Destacats