Colomer defensa que "Gastrònoma és una fira molt lligada al moment que vivim i representa la voluntat de superació col·lectiva"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a la inauguració de la fira dirigida al públic professional

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a la inauguració de Gastrònoma
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a la inauguració de Gastrònoma

Colomer ha defensat que "Gastrònoma és una fira molt lligada al moment que vivim i representa la voluntat de superació col·lectiva, de la cultura de l'esforç i a no perdre-li la cara al futur".

Aquest dilluns ha tingut lloc l'acte inaugural de Gastrònoma, la fira gastronòmica del Mediterrani que reuneix més de 150 ponents i més de 50 estreles Michelín, repartits en 14 espais diferenciats amb una superfície de 13.000 m² en Fira València.

El màxim representant de Turisme de la Generalitat, qui assegura tindre "magnífiques vibracions en la celebració d'aquesta edició", ha animat a la societat a "concedir el mèrit i el valor que mereix aquest certamen".

Aquest certamen, al qual la Generalitat ha destinat enguany un total de 130.000 euros, a través d'un conveni subscrit amb Fira València és, segons el titular de Turisme, "un motor de la nostra economia i un element de vertebració del territori".

Per a Colomer "tot l'ecosistema present en aquest certamen, des de la producció, distribució, restauració, talent i creativitat, configuren un conjunt de valors que representen la millor versió de la societat valenciana", ha apuntat.

Així mateix, el secretari autonòmic ha volgut ressaltar que "l'hostaleria ve d'una llarga travessia, d'un túnel molt fosc", al mateix temps que ha afirmat que "és molt important constatar la reacció del públic i de la gent, a l'hora de tornar als restaurants".

El titular de Turisme ha participat també en les presentacions dels principals esdeveniments gastronòmics que el mes vinent de desembre acollirà la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, ha sigut present en la roda de premsa de presentació de la pròxima "Gala de la Guia Michelín Espanya & Portugal 2022", que tindrà lloc el 14 de desembre a València, acompanyat pel coordinador gastronòmic de la Gal·la Michelín, el xef Quique Dacosta; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García i el diputat de Turisme, Jordi Mayor.

D'altra banda, el titular de Turisme també ha participat en la presentació del D*NA Restaurant, el festival Gastronòmic de Dénia que se celebrarà del 3 al 6 de desembre, juntament amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el coordinador gastronòmic del D*NA, el xef Quique Dacosta.

Finalment, el secretari autonòmic ha fet lliurament de les distincions de la marca "L'Exquisit Mediterrani" a quatre xefs valencians, ambaixadors de la nostra gastronomia a l'estranger. Els guardonats han sigut Danny Lledó, la primera estrela Michelín d'un valencià en Whashington; Manu Buffara, una de les cuineres més puixants de la gastronomia llatinoamericana; Jocob Jan Boerma, xef de referència als Països Baixos i Eric Bouchenoire, director de "L'Atelier de Joël Robuchon Etoile".

Destacats