Colomer aposta per potenciar el turisme de negocis 'que té un notable efecte arrossegament cap a altres productes i destins de la Comunitat'

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, inaugura a Cullera la jornada de 'Turisme MICE, una oportunitat per a la província de València'
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, inaugura a Cullera la jornada de 'Turisme MICE, una oportunitat per a la província de València'

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l'aposta de la Generalitat per potenciar el turisme dirigit a viatges de negocis, congressos i incentius (MICE) en la Comunitat Valenciana "perquè té un notable efecte arrossegue cap a altres productes i destins de la Comunitat".

Francesc Colomer ha participat juntament amb l'alcalde de Cullera i diputat de Turisme, Jordi Mayor, en la inauguració la jornada de 'Turisme MICE, una oportunitat per a la província de València'.

El titular de Turisme ha explicat que "venim d'un temps en el qual han emergit amb força eines tecnològiques i molta gent pensa que el turisme MICE, tal com el coneixem, puga desaparéixer, però jo aposte per la interacció humana i el valor del territori i les experiències".

En aquesta línia, ha recalcat que "és molt important la tecnologia i la innovació, però la defensa dels productes experiències i professionals, amb els valors del territori com a teló de fons, no es podrà substituir" i ha recordat que "el nostre camí és la reivindicació de tots els nostres productes i serveis, l'oferta complementària i els recursos per a configurar junts un gran projecte".

Respecte al producte turístic MICE, Colomer ha ressaltat que "la Comunitat compta amb el millor equipament per a tota mena de convocatòries i esdeveniments professionals". Així, ha explicat l'oferta que engloba aquest producte, "des d'una equilibrada xarxa de recintes firals, auditoris i palaus de congressos, a una gran oferta hotelera i de serveis complementaris, que la converteixen en el lloc idoni per a la celebració de congressos i esdeveniments de negocis".

Les xifres prèvies a la pandèmia situen a la Comunitat Valenciana com la quarta destinació nacional en viatges de congressos, fires i convencions amb uns 1,7 milions de turistes anuals en 2019, any en què la demanda estrangera estava en el màxim de la sèrie.

Jornada

En la jornada 'Turisme MICE, una oportunitat per a la província de València' s'han celebrat dues taules de debat: la primera, 'Turisme MICE, segment atractiu i dinamitzador', amb la participació de tècnics i responsables de diferents Convention Bureau.

La segona taula de debat ha sigut sobre 'El sector MICE, reptes i oportunitats' i en ella han participat la directora general dse Gurmet Servei d'àpats, Raquel Vicente; el director de l'Hotel Les Arenes, Carlos Boga; i el director de València DMC, valència Guies i València Bikes, José Ferri.

També s'ha celebrat un taller de comunicació emocional dirigit pel director de Viviendo del Cuento, José Luis Herranz.

Arxivat a:

Destacats