El Circuit de Carreres de la Diputació de València celebra els 25 anys amb la seua edició més especial

Guardar

Presentació circuit de carreres populars de la Diputació / foto Abulaila
Presentació circuit de carreres populars de la Diputació / foto Abulaila

La Diputació de València ha presentat este dimarts el seu Circuit de Carreras Populares 'Trofeu President' 2024, una edició especial perquè es complixen 25 anys d'una competició pionera a nivell nacional. Dissabte que ve 18 de maig el circuit donarà el tret d'eixida amb la disputa de la Volta a Peu a Sedaví, i es prolongarà fins al dissabte 16 de novembre, data en la qual tindrà lloc la 10K la Vall de Segó, al Camp de Morvedre. El torneig impulsat per l'àrea d'Esports que dirigix Pedro Cuesta està format per un total de 12 proves, entre elles una 15K i una mitjana marató.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha subratllat la importància de "celebrar les bodes de plata d'un dels certàmens esportius més emblemàtics, no sols de la Comunitat Valenciana, sinó de tota Espanya. Això parla de la implicació d'esta institució en la promoció de l'esport, perquè creiem que és una eina fonamental per al benestar i la qualitat de vida de la gent". Mompó ha destacat a més "el caràcter vertebrador d'un circuit que recorrerà la major part de les comarques de la nostra província".

Quant a les novetats que presenta la XXV edició del Circuit de Carreres Populars, el diputat de Turisme i Esports de la corporació provincial, Pedro Cuesta, ha avançat dues iniciatives que premiaran l'esforç de tots aquells corredors que completen un nombre de proves determinat. "Tots els que finalitzen les 12 carreres que formen el certamen podran disfrutar d'una de les experiències turístiques i/o gastronòmiques que oferix la Diputació a través del seu programa 'Fem Poble' per a dues persones. A més, els que aconseguisquen acabar 8 de les 12 proves, entraran en el sorteig de 15 dorsals per a córrer la Marató de València, gràcies a la Fundació Trinidad Alfonso", ha detallat Cuesta, que ha posat l'accent que "estem parlant del circuit de carreres més important de la província".

Calendari de proves, categories i premis

El tret d'eixida del Circuit de Carreres Populars de la Diputació es donarà este dissabte 18 de maig amb la Volta a Peu a Sedaví (10K), per a continuar al juny amb la 10K Nocturns Platja de Gandia (8 de juny) i la 10K Godella Nicoboco (22 de juny). La Volta a Peu de l'Eliana (10K) es disputarà el 27 de juliol.

Durant el mes d'agost tindran lloc tres proves del circuit. El 3 d'agost és el torn de la 10K Ajuntament de Montserrat, mentre que el 17 d'agost se celebrarà el Gran Fondo Internacional Siete Aguas (15K), una de les carreres més emblemàtiques del certamen. Agost finalitza amb la Vuelta Popular a Utiel el dia 31.

La 10K de Torrent i la Pujada a la Montieleta de Benaguasil es disputen els dies 8 i 21 de setembre. El 6 d'octubre arribarà l'única mitjana marató del circuit, la Mitja Marató del Kaki (L'Alcúdia), i el 20 del mateix mes tindrà lloc la Volta a Peu de Cullera (12K). El XXV Circuit de Carreres Populars es tanca el 16 de novembre amb la 10K la Vall de Segó.

Enguany es repartiran un total de 70 trofeus i 24.000 euros de premis en metàl·lic, que es dividixen en premis absoluts, premis per categoria, premis per participació i un premi al club d'atletisme que aportació més participants.

L'àrea d'Esports de la Diputació selecciona cada any un nombre determinat de proves organitzades pels diferents ajuntaments de la província i amb elles configura un circuit en el qual poden inscriure's homes i dones a partir de 18 anys, en les categories júnior, promesa, sènior i veterans A, B i C. Cada corredor o corredora ha de registrar-se en la web www.circuitodiputacionvalencia.es per a poder participar en el sistema de puntuació del circuit, i posteriorment realitzar la inscripció per a cadascuna de les carreres organitzades pels ajuntaments a través del mateix portal.

Història

El Circuit de Carreres populars de la Diputació de València va començar en 1998 amb la col·laboració de la Societat Esportiva Correcaminos. La directora d'Esports de la corporació, Mª Ángeles Medrano, ha explicat el creixement i la consolidació d'un certamen que "al llarg d'estos 25 anys ha recorregut més de 85 municipis i aproximadament 3.800 Km."

Es tractava de la primera vegada a Espanya que un conjunt de carreres s'unien per a formar un mateix circuit. Una idea que ha sigut font d'inspiració per a molts altres territoris i institucions del nostre país.

Destacats