La Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies reuneix representants polítics i de l'àmbit empresarial, acadèmic i internacional

Líders com Yolanda Díaz, Íñigo Errejón, Unai Sord o Pepe Álvarez participen en aquest esdeveniment que se celebra en el Centre Esportiu-Cultural Petxina els dies 27 i 28 de maig

Guardar

Yolanda Díaz i Mónica Oltra, dues de les assistentes a la Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies
Yolanda Díaz i Mónica Oltra, dues de les assistentes a la Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies

La celebració de la Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies ha aconseguit deixar pràcticament esgotat l'aforament presencial de la Sala d'actes del Centre Esportiu-Cultural Petxina. En aquest esdeveniment participen destacats líders nacionals com Yolanda Díaz, Íñigo Errejón, Unai Sord o Pepe Álvarez, així com internacionals com John McDonnell, Katrin Langensiepen o Gudmundur Haraldsson.

El programa d'aquest esdeveniment, que es pot consultar en aquesta adreça (https://www.fourdayweeksummit.com/es/), reunirà en les seues dues jornades a més dels esmentats líders polítics i sindicals, a representants del món empresarial, acadèmic i d'organitzacions internacionals especialitzades en el seguiment i anàlisi de la implantació de la jornada laboral de Quatre dies o 32 hores setmanals, que descriuran els plantejaments d'aquesta nova proposta laboral, així com les experiències que ja s'han posat en marxa a tot el món.

A més de presencial, l'assistència a l'esdeveniment també pot ser en línia, sol·licitant-lo en l'apartat habilitat en la pàgina web del congrés. De la mateixa forma que presencialment s'han registrat un bon nombre de persones, també en línia són ja moltes les persones que assistiran. Per a inscriure's de manera telemàtica simplement s'ha d'emplenar la sol·licitud d'inscripció, però en la modalitat virtual.

Programa de la Cimera

L'esdeveniment es divideix en diversos panells. Abans de començar amb el primer dels panells tindrà lloc una conferència d'obertura a càrrec de Joan Majó, exministre d'Indústria i Energia del Govern d'Espanya, així com president de la Fundació Ernest Lluch.

El primer panell serà un debat amb representants polítics que han desenvolupat propostes per a reduir el temps de treball. Líders com Íñigo Errejón, Florent Marcellesi o Nacho Álvarez, debatran al costat de representants dels governs de Gal·les, Irlanda, Escòcia, així com amb europarlamentaris.

El segon panell reunirà representants d'empreses que han posat en marxa projectes entorn de la setmana de Quatre dies. Responsables d'empreses tant espanyoles com estrangeres com La Francachela, Programari Delsol, Big Buy, Hampa Studios, Perpetual Guardian o Swapcard, explicaran les experiències que estan vivint amb aquest nou plantejament laboral.

El tercer panell comptarà amb representants sindicals com els esmentats Unai Sord o Pepe Álvarez, així com Sophie Jaenicke, del IG Metall alemany, Ruby Gibson de PCS d'Escòcia o Fausto Durant del sindicat CGIL italià.

El tancament d'aquesta primera jornada comptarà amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social del Govern d'Espanya, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

El dissabte comptarà amb l'obertura a càrrec del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, que donarà pas al quart panell, que reunirà experts del món acadèmic, procedents de les universitats de València, País Basc, Complutense de Madrid, Universitat de València o la Universitat Major de Xile.

El primer dels diàlegs versarà sobre hores de treball, desenvolupament econòmic i benestar, a càrrec dels experts Juliet Schor i Pedro Gomes, autors d'importants estudis internacionals sobre la jornada de Quatre dies o 32 hores setmanals.

El cinqué panell estarà dedicat a les organitzacions internacionals tan socials com sense ànim de lucre que estan impulsant la transició cap a la setmana laboral de quatre dies o 32 hores. Seran presents representants de països com Nova Zelanda, el Regne Unit, Espanya, el Canadà o els Estats Units.

L'últim dels diàlegs comptarà amb Lucía Velasco i María Luz Rodríguez, autores d'importants obres entorn de la realitat del treball, tant en els nostres dies com en el futur, i que debatran sobre la tecnologia, la intel·ligència artificial i la seua implantació en el treball de les pròximes dècades.

L'últim dels panells asseurà a representants d'administracions públiques que estan treballant per a posar en marxa projectes sobre aquesta proposta laboral. El secretari autonòmic de Treball de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, el diputat de l'Assemblea de Madrid, Héctor Tejero o l'islandés Gudmundur Haraldsson, presentaran les seues propostes i plans per a les experiències que es pretenen posar en marxa en l'administració.

El dissabte 28 de maig a les 19.15 hores està previst el tancament d'aquest congrés amb l'actuació de la cantautora valenciana Gem.

Destacats