Un càmping de luxe crearà més de 2.000 llocs d'ocupació en aquest municipi de València en 2024

Les ofertes d'ocupació es crearan aproximadament a l'estiu de 2024 quan es finalitzen les obres del càmping

Guardar

Una zona de OHAI RESORTS en Portugal
Una zona de OHAI RESORTS en Portugal

Gandia comptarà amb un càmping de luxe en el municipi després del conveni urbanístic signat entre el consistori i Ohai Gandia, una zona exclusiva per a tots aquells i aquelles que desitgen passar uns dies en un recinte embolicat de tot tipus de cures. S'estima que les obres finalitzen a l'estiu de 2024 a través de dues fases: Una inicial millorant la connexió d'accés al recinte amb la concessió de la Declaració d'Interés Comunitari (DIC) i, a més, amb l'accés a l'Alqueria del Duc i al parc dels Ullals, dues zones patrimonials de la localitat. La segona, a partir de les parcel·les adquirides per a dur a terme l'obra. A més, aquesta reforma de la zona comportarà a la creació de més de 70 llocs de treball d'oci i sector turístic en la ciutat del litoral mediterrani i, durant l'execució de les obres, serà necessària la contractació de 2.000 persones per a dur-les a terme.

Per a dur a terme el projecte, l'empresa encarregada de la gestió, Sunny Resorts, ha desemborsat 20 milions d'euros i 9,5 milions addicionals en les arques municipals com a inversió inicial. Les parcel·les per a desenvolupar les obres pertanyen majoritàriament el promotor del càmping i, la resta, a propietaris privats. Per al seu correcte funcionament es començaran a tramitar dos expedients: El primer d'acceptació de la cessió gratuïta de terrenys que siguen de la propietat promotora i, el segon, per a expropiar el terreny necessari dels altres propietaris.

El regidor delegat de Mobilitat, Tràfic i Transport Públic de l'Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, afirma que el projecte és vital per a generar riquesa i treball no solament en el municipi, sinó en tots els territoris propers a ell, descentralitzant així el turisme els 365 dies de l'any i no exclusivament en els mesos d'estiu.

Una gran preocupació per als veïns i veïnes de la localitat és el compromís amb l'Alqueria del Duc. Des del consistori asseguren que es revitalitzaran zones actualment descurades i que mantenen un compromís amb la sostenibilitat, utilitzant energia renovable, il·luminació LED i diversos llocs de recarrega per a vehicles elèctrics, molts d'ells per a fer un ús laboral dins del càmping.

El nou espai a Gandia seguirà les premisses de funcionament del càmping ressort que té l'empresa en la localitat portuguesa de Nazaré i que compta amb parc aquàtic, zona de restauració, parcs infantils i zona d'oci entre altres serveis prèmium.

Destacats