Bravo anima als municipis valencians a continuar elaborant els seus plans de protecció per a 'oferir una resposta ràpida davant qualsevol emergència'

Interior augmenta fins als 2 milions d'euros les subvencions per a ajudar als ajuntaments en la redacció dels plans d'emergències obligatoris

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat als ajuntaments valencians a acollir-se a la línia de subvencions impulsada per Interior, que enguany ha augmentat fins als 2 milions d'euros, per a ajudar-los a elaborar els seus plans d'emergència obligatoris i així "oferir una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol risc".

Bravo ha presentat a Paterna, davant representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la convocatòria d'ajudes de 2022 perquè ajuntaments i mancomunitats puguen contractar personal tècnic especialitzat que elabore els seus plans d'emergències o actualitze els que tenen en vigor. La titular d'Interior ha destacat que l'augment al mig milió d'euros en aquesta segona edició demostra "el compromís de la conselleria amb els municipis de la Comunitat Valenciana perquè estiguen millor protegits enfront de possibles situacions d'emergència".

Els consistoris interessats tenen fins al 25 de maig per a sol·licitar les ajudes, amb un màxim de 9.000 euros per municipi. Bravo confia que "se supere la xifra d'entitats sol·licitants de l'any passat, quan es van elaborar 365 plans en 233 localitats. El nostre objectiu és que tots els municipis valencians disposen dels plans territorials d'actuació i siguem una autonomia referent en la protecció a la ciutadania i la salvaguarda de béns naturals i materials".

Balanç de l'edició de 2021

La titular d'Interior ha realitzat un balanç "molt satisfactori" de les actuacions desenvolupades dins de la primera convocatòria d'ajudes en 2021. Gràcies a aquesta partida s'han elaborat 365 plans en 233 municipis de la Comunitat Valenciana. D'ells, 275 van ser de nova creació i altres 90 revisions o actualitzacions.

En aqueix sentit, Bravo ha qualificat de "molt positiva la resposta obtinguda per part dels ajuntaments". També ha justificat l'augment al mig milió d'euros d'aquesta campanya perquè "hem volgut respondre a les expectatives i demandes generades per part dels ajuntaments, que ara estan molt més conscienciats en la necessitat de disposar d'un document de referència que aporte solucions davant qualsevol eventualitat que puga comportar un risc per als seus habitants".

Dels 365 plans duts a terme durant la campanya de 2021, la majoria (172) són Plans Territorials Municipals (PTM) on s'identifiquen tots els riscos naturals que poden afectar un municipi en concret i es valoren els recursos disponibles i necessaris per a fer-los front. La resta són plans municipals per a fer front a riscos específics contra incendis forestals (94), terratrémols (66) i inundacions (33).

Per províncies, 184 municipis de València es van acollir a aquesta línia d'ajudes en 2021, 106 d'Alacant i altres 75 de Castelló.

"No hi ha millor gestió d'una emergència que estar el millor preparat possible per a afrontar-la, minimitzar els seus danys i, una vegada ha passat, restaurar la normalitat com més prompte millor. Per això, és tan important que els poders públics amb responsabilitats en matèria de protecció civil i, especialment, els ajuntaments compten amb aquests plans específics", ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats