Bioparc València té nova inquilina: naix una gasela Dama

Es tracta d'una espècie en perill crític d'extinció

Guardar

Cria de gasela Dama en Bioparc València
Cria de gasela Dama en Bioparc València

Bioparc València està d'enhorabona, ja que compta amb un nou exemplar de gasela Mhorr (Nanger dama mhorr) després del naixement d'una cria en aquestes últimes hores. També coneguda com a gasela Dama, es tracta de l'exemplar més gran i un dels més bonics d'aquesta espècie. Una espècie que actualment es troba en perill crític d'extinció, tal com alerta la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) amb un nombre d'entre 100 i 200 exemplars, amb tendència decreixent.

A hores d'ara, només alguns centres especialitzats d'Europa, Amèrica del Nord i Sud-àfrica alberguen aquesta espècie de gasela, amb l'objectiu d'aconseguir un número suficient i genèticament viable per a garantir la seua supervivència.

Gràcies a la col·laboració de Bioparc València, que treballa dins del Programa internacional de conservació d'espècies amenaçades (EEP), amb professionals i institucions, ara es compta amb un exemplar més.

Des de Bioparc València incideixen en la importància d'"educar, sensibilitzar i difondre, per a reconnectar-nos amb la naturalesa, comprendre el valor del medi ambient i entendre el poder de les persones per a canviar i que la balança del fràgil equilibri de la biodiversitat s'incline cap a la vida".

Totalment integrada en el grup

La nova cria de gasela Mhorr, un mascle, va nàixer la nit de "lluna del caçador", està totalment integrada en el grup i ja pot contemplar-se en el recinte exterior que recrea la sabana.

El grup de Bioparc València està compost per una parella reproductora, dues femelles "valencianes" i aquest últim mascle. Les gaseles que han anat naixent des de 2015 s'han traslladat, sota l'estricte control de l'EEP, a diferents parcs per a formar nous grups i continuar amb la recuperació d'aquesta emblemàtica espècie.

Tal com detalla el parc en un comunicat, aquest naixement és fruit de la reproducció controlada i coordinada a escala internacional i, una vegada més, un motiu d'esperança per a aquesta espècie "salvada" de l'extinció per aquestes necessàries actuacions.

Arxivat a:

Destacats