Bioparc celebra el 25 aniversari de Calypso, l'únic saltarroques que pot veure's a Europa

Guardar

El saltarroques Calypso
El saltarroques Calypso

Bioparc València celebra el 25 aniversari de Calypso, un dels animals més estimats i "acaronats" del parc, ja que és l'únic exemplar de saltarroques en tot el continent.

Des de l'entitat assenyalen que l'esperança de vida d'"aquesta desconeguda espècie rares vegades supera els 20 anys, per la qual cosa crida especialment l'atenció la vitalitat de Calypso per a la seua avançadíssima edat".

L'equip de cuidadors mostra "un especial afecte per aquest animal" i li brinda "totes les atencions perquè gaudi del màxim benestar, així que en tan destacada data no ha faltat el pastís amb el seu menjar favorit", destaquen en un comunicat.

El pastís estava confeccionat amb tres capes dels aliments que més li agraden: taronja amb el seu suc, remolatxa també amb el seu suc i la part superior amb la seua fruita preferida, el plàtan, i diferents tipus de vegetals, tot coronat amb una vela de carabassa.

Un dels principals objectius de Bioparc és donar a conéixer la rica biodiversitat del nostre planeta i, especialment, la necessitat de conservar-la. La mobilització de la societat és ara urgent, perquè la degradació del medi ambient i la denominada "sisena extinció massiva" ja són un fet.

En aquest sentit, subratllen que acostar les espècies més desconegudes és fonamental perquè totes són importants. Un d'aquests casos és el saltarroques (Oreotragus oreotragus), un preciós antílop africà que viu en les formacions granítiques pròximes a la sabana i que al parc valencià tenim el privilegi de contemplar en una fidel recreació d'eixos singulars kopjes rocosos.

Inclòs en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa), en aquests moments com a "Preocupació menor", la pèrdua d'hàbitat generalitzat motiva la necessitat de parar atenció a la seua evolució.

Calypso va nàixer a Frankfurt (Alemanya) en 1996 i posteriorment va ser traslladat a Amsterdam (Holanda), des d'on va viatjar a Bioparc València en 2008, l'any de l'obertura. Pot veure's fàcilment en l'aviari, un destacat recinte multiespècie on conviu amb damans roquers i multitud d'ocells.

"BENVOLGUT ANCIÀ"

L'equip tècnic va desenvolupar un protocol particular per a atendre aquest "benvolgut ancià" que implica cures i un maneig diferent. D'una banda, revisions veterinàries i tractament amb cura per a les potes amb la "pedicura" de les seues ungles perquè continue movent-se amb agilitat.

I, per una altra, la neteja diària per a evitar l'obstrucció d'una de les parts més sensibles, la glàndula que tenen davall del llagrimer per la qual segreguen un fluid amb el qual marquen el territori.

Arxivat a:

Destacats