Bioparc acull una desfilada per a buscar llar a una trentena de gossos abandonats

La desfilada, que compleix 21 anys, tindrà lloc aquest cap de setmana en la plaça exterior de Bioparc València

Guardar

Gos abandonat que participarà en la desfilada solidària de Bioparc València
Gos abandonat que participarà en la desfilada solidària de Bioparc València

Les iniciatives solidàries es multipliquen en època nadalenca. Una de les més esperades és la desfilada solidària que cada any celebra la protectora Adopta Un Perro Abandonado (AUPA) amb l'objectiu de trobar llar a una trentena de gossos en situació d'abandó. Una iniciativa que supera ja la vintena d'edicions i que se celebra aquest diumenge, 18 de desembre, en Bioparc València.

Concretament, la 21 Desfilada de Gossos Abandonats tindrà lloc a partir de les 12 del migdia en la plaça exterior de Bioparc, amb l'objectiu d'arribar al màxim de persones possible per a oferir a aquests animals una segona oportunitat per a trobar una llar en la qual ser feliços, denunciar el greu problema de l'abandó d'animals a Espanya, educar cap a la tinença responsable de mascotes i potenciar l'adopció.

Totes aquelles persones que s'acosten a gaudir d'aquesta desfilada podran conéixer de primera mà les històries, anècdotes, curiositats i també tragèdies de la diversa varietat de cans, d'entre 6 mesos i 12 anys d'edat, que el protagonitzaran. Exemple d'això és Whisky, el protagonista del cartell d'aquesta edició que, amb 4 anys, contagia optimisme i destaca per ser actiu, alegre, afectuós i sociable amb tothom.

Des de l'organització de l'esdeveniment defensen que el Nadal és un moment de l'any "en què la societat es bolca a obsequiar els seus éssers estimats" pel que "és encara més necessari fer una crida respecte al fet que els animals no poden regalar-se com si foren joguets o fins i tot objectes". "Són éssers vius als quals hem de tractar amb respecte i garantir una qualitat de vida digna, sent conscients de totes les cures i necessitats que hem d'atendre", afirmen.

De la mateixa manera, fonts de la protectora incideixen en el fet que "és fonamental despertar l'empatia cap al món animal i valorar com hem desenvolupat una relació única amb les mascotes".

Cada vegada més persones decideixen compartir la seua vida amb un gos i a l'hora de fer aquest gran pas la millor opció és adoptar a un animal que ha sigut abandonat i que necessita una llar on entregar el seu afecte i fidelitat.

Destacats