Bétera es reforça contra els robatoris de taronges gràcies a la vigilància aèria

Quatre drons i un equip de cinc agents especialitzats conformen el dispositiu per a combatre l'increment dels furts en el Camp de Túria

Guardar

Agents de la Policia Local de Bétera amb un dron
Agents de la Policia Local de Bétera amb un dron

L'Ajuntament de Bétera busca blindar els cultius de taronges amb un dispositiu especial de vigilància aèria per a lluitar contra la pujada dels robatoris a la comarca del Camp de Túria. La Policia Local del municipi veu reforçada la seua labor de control amb quatre drons amb cambres tèrmiques i amb cinc agents especialitzats en el control de les naus.

Aquesta iniciativa és el resultat de les mesures que busquen modernitzar a la Policia Local amb les noves tecnologies i la formació en la matèria. El projecte compta amb grans facilitats logístiques d'estar a tan sols dos quilòmetres de la base militar Jaume I i a 15 de l'aeroport de Manises. La coordinació entre aquestes dues entitats ha permés posar en marxa el dispositiu immediatament.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Inés, assenyala que "els drons són una eina molt eficaç que ens permeten des de l'aire abastar una gran extensió del municipi, incloses zones de difícil accés". Per part seua, l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, manifesta que enguany ja han implementat aquest model de control durant les Festes de les Alfàbegues, una cosa que, segons la primera edil, "ha permés oferir una major seguretat a la nostra ciutadania en dies rellevants amb grans aglomeracions".

Càmeres tèrmiques per a combatre emergències

La vigilància aèria sobre les zones agrícoles no serà l'única funció del nou sistema policial. El sistema tèrmic que porten implementat els drons permetrà que puguen combatre un altre tipus d'emergències. Per exemple, el model de les cambres permet mantenir una major eficàcia i rapidesa a l'hora de trobar persones, accidents de trànsit o incendis. "Això ens facilita donar una resposta més ràpida i eficaç davant situacions d'emergència", comenta Inés.

El grup especialitzat d'agents de la Policia Local de Bétera també atén les labors d'altres forces i cossos de l'Estat com la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Destacats