Bétera bat rècord amb una Alfàbega de 3,24 metres d'altura

Hui s'ha realitzat el mesurament oficial gràcies a un enginyer agrònom veí del municipi que ha certificat la grandària de la planta

Guardar

Bétera bat rècord amb una Alfàbega de 3,24 metres d'altura
Bétera bat rècord amb una Alfàbega de 3,24 metres d'altura

Les Festes de Bétera arriben després de dos anys de pandèmia batent rècords. Demà, 15 d'agost, dia de la Festivitat de la Verge d'Agost, Bétera passejarà en el seu tradicional "Rodà" una alfàbega que té 3,24 metres.

Així ha sigut comunicat aquest mateix matí per l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui ha acudit a l'Hort de les Alfàbegues al costat del regidor de Festes, Manuel Pérez, les Obreres i els Mayorales 2020+2 i membres de la Corporació Municipal.

"Sens dubte, hem tornat en gran. No hi havia millor manera de tornar a celebrar les nostres benvolgudes festes que tenint una alfàbega amb aquesta altura que ha superat la marca que teníem de 2012 de 2,86 m", ha destacat Elia Verdevío.

Mentre que Manuel Pérez ha assenyalat que "estem davant un esdeveniment que ens retorna la il·lusió que havíem perdut, en una certa manera, aquests dos últims anys i que ens espenta a continuar treballant per aquesta festa única en el món que mereix ser catalogada com a Festa d'Interés Turístic Nacional".

Un rècord Guinness que s'ha constatat aquest mateix matí amb el mesurament oficial de les plantes que ha deixat sorpresos als allí presentes els qui plens d'alegria han celebrat aquesta fita que torna a escriure la història de la Festa de les Alfàbegues de Bétera.

El mesurament l'ha realitzada de manera altruista l'enginyer agrònom, Pablo Martínez, veí també de Bétera qui ha pres mesures a l'alfábega per a verificar aquest rècord més que merescut després de dos anys d'aturada en la festa.

Un moment especial en el qual també ha sigut present Ramón Asensi, mestre alfabeguer encarregat del seu cultiu, qui no ha deixat de mirar fixament al metre que ha oferit les mesures exactes de tan majestuosos exemplars "és un orgull que el treball de tots aquests mesos s'haja convertit en nou rècord que posa a Bétera una altra vegada en el mapa gràcies a la seua icona per excel·lència", ha indicat.

Unes mesures que a més de ser celebrades han suposat nombroses mostres d'agraïment cap a Ramón i el seu equip "eixe amor per les nostres alfàbegues i per la nostra festa que posa Ramón cada dia en el seu cultiu ens ha donat hui tan grata alegria". Però també al seu predecessor, el veí Manolo "El morquero".

El secret de l'altura

A la mà experta, afectuosa i atenta de Ramón Asensi i del seu equip s'han afegit diversos factors més com el bon temps acompanyat de calor i la posada a punt de les plantes gràcies a la instal·lació d'un nou dispositiu l'any passat que ha permés controlar de manera remota, immediata i en temps real la temperatura, humitat i reg de l'hort facilitant així el treball.

Un dispositiu que va ser instal·lat de manera altruista per Javier Aguilella, un veí de Bétera que va voler aportar i contribuir a la festa i que en major o menor mesura segur ha influït per al creixement d'aquesta alfàbega de rècord.

Destacats