L'Audiència de Barcelona exigeix el cessament d'emissions de El Rosco de Pasapalabra

El grup Atresmedia recorrerà la decisió al Tribunal Suprem la decisió del qual pot demorar-se tres anys

Guardar

El presentador de Pasapalabra, Roberto Leal. Font: Twitter de Pasapalabra
El presentador de Pasapalabra, Roberto Leal. Font: Twitter de Pasapalabra

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a Atresmedia després de validar la demanda presentada per la companyia neerlandesa MC&F Broadcasting Production and Distribution C.V. que al·legava la propietat intel·lectual en el format de El Rosco. Malgrat la petició de l'òrgan judicial ordenant el cessament immediat de les emissions de Pasapalabra, Atresmedia ha interposat un recurs contra aquesta sentència davant el Tribunal Suprem. La decisió de l'alt tribunal mentre es realitza tot el procés judicial pot tindre una demora de fins a tres anys.

La justícia ha imposat a més una indemnització per "danys morals" de 50.000 euros que Atresmedia ha d'abonar-li a MC&F. Els tribunals li van donar la raó a Atresmedia i a l'empresa de llicències ITV en els jutjats de primera instància. El grup de comunicació neerlandés va recórrer davant l'Audiència de Barcelona, la qual en la seua decisió els ha donat la raó amb motiu que Antena 3 pare la «reproducció, distribució o comunicació pública» del programa en qüestió.

Serà hui l'últim programa de Pasapalabra?

El gran dubte que sorgeix entre els espectadors és si el programa presentat per Roberto Leal en ple horari de màxima audiència seguirà en emissió o no, o si hui mateix serà el seu últim programa. La veritat és que gràcies al recurs tramitat el grup Atresmedia davant el Tribunal Suprem, no es detindrà la programació fins que aquest òrgan no del seu veredicte final.

Els creadors del format de El Rosco, l'origen de la polèmica

La sentència de l'Audiència de Barcelona exposa que els creadors de El Rosco van ser Reto LuigiPianta i René Mauricio Loeb els quals li van cedir els drets de propietat a l'empresa MC&F. Aquesta va llicenciar a la companyia italiana Einstein en 1998 perquè s'incloguera El Rosco en el seu concurs Passaparola. Aquest programa es va crear sobre la llicència d'ITV sobre un segon joc batejat com The Alphabet Game.

Arxivat a:

Destacats