Arranca la campanya de vacunació contra la grip a la Comunitat Valenciana

Aquesta campanya de vacunació es fusionarà amb la inoculació de la quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19

Guardar

Una persona es vacuna contra la grip
Una persona es vacuna contra la grip

La Comunitat Valenciana comença aquest dilluns, 17 d'octubre, la campanya de vacunació contra la grip. Una campanya que, com ja va avançar el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, es fusionarà amb inoculació de la quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19 que, des del passat mes de setembre, s'està administrant en residències i a personal sociosanitari, atés el criteri de major vulnerabilitat.

Normalment, la campanya de vacunació contra la grip sol començar a la fi d'octubre o principis de novembre, ja que com va assenyalar el conseller, "és quan més auge tenen els virus respiratoris". No obstant això, i tenint en compte que ja s'està administrant la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus, la Conselleria de Sanitat, d'acord amb l'opinió dels epidemiòlegs, va decidir avançar-la per a evitar dobles desplaçaments als centres de salut.

L'any passat, la Comunitat Valenciana ja va administrar la vacuna contra la grip juntament amb la de la COVID-19. D'aquesta manera, per a la campanya 2022/2023, es durà a terme la mateixa estratègia. A partir d'aquest dilluns, la població major de 80 anys rebrà totes dues vacunes per a, més endavant, seguir amb les persones majors de 70 anys i, finalment, les majors de 60 anys.

Experts sanitaris han advertit ja a la població de la importància de vacunar-se contra la grip – especialment a aquelles persones amb alguna mena de malaltia respiratòria – ja que estem davant la primera tardor sense mascaretes després de la crisi sanitària que començava en 2020. En aquest sentit, han explicat que la grip estacional ha passat, pràcticament inadvertida, però aquesta tardor i hivern podria repuntar amb força.

Dues safates amb vacunes contra la grip i amb terceres dosis de la vacuna contra la COVID-19
Dues safates amb vacunes contra la grip i amb dosis de la vacuna contra la COVID-19

En aquest sentit, com ha publicat RTVE, el president de l'Associació Espanyola de Vacunologia, Amós García Roja, ha pronosticat un comportament de la grip semblant al qual està tenint en l'hemisferi sud, on ara és hivern. "Hi ha hagut bastant grip i, per tant, és raonable pensar que, amb una menor circulació del SARS-CoV-2 i amb una disminució de les mesures preventives contra la pandèmia, com l'ús de la mascareta, els casos de grip es puguen incrementar".

Els col·lectius més vulnerables tindran prioritat per a accedir a aquesta vacuna. I és que experts recomanen la seua administració, ja que es tracta d'un fàrmac segur que evita hospitalitzacions i morts. En aquest sentit, recorden que encara que la gravetat del virus depén de l'edat, l'estat de salut de la persona o la soca, també hi ha casos de grip que han derivat en pneumònia.

La Comunitat Valenciana comença, així, la campanya de vacunació contra la grip en la qual s'aprofitarà per a administrar la dosi de record contra la COVID-19.

Destacats