L'àrea metropolitana de València tindrà una nova estació ITV

La consellera Nuria Montes anuncia la construcció d'una nova estació ITV a Torrent abans de finalitzar la legislatura

Guardar

ITV a València
ITV a València

L'àrea metropolitana de València tindrà una nova estació ITV en funcionament abans que finalitze 2027. Així ho ha anunciat este dimarts la Generalitat Valenciana, confirmant que se situarà en el terme municipal de Torrent, en una zona de gran accessibilitat per a facilitar l'assistència d'aquelles persones que hagen de passar la revisió del seu vehicle.

Concretament, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, juntament amb l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, han subscrit este 30 d'abril un protocol d'intencions destinat a l'edificació d'una moderna estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles en este municipi.

Este acord establix que l'ajuntament es compromet a iniciar els tràmits per a modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), amb la finalitat de cedir una parcel·la de terreny a l'empresa pública Sitval, la qual s'encarregarà de la construcció i operativitat de la nova estació d'ITV.

Nuria Montes i Amparo Folgado
Nuria Montes i Amparo Folgado firmen el conveni de la nova ITV de Torrent

Reemplaçarà la ITV de Riba-roja

Nuria Montes ha emfatitzat que "la nova estació d'ITV a Torrent serà una realitat abans que finalitze la present legislatura, reemplaçant així a la situada en Riba-roja", la tercera en importància en la Comunitat Valenciana, amb una mitjana de 100.000 inspeccions anuals.

La consellera ha recordat, sobre este tema, que "la setmana passada es va haver de firmar d'urgència el contracte d'arrendament durant tres anys del terreny on es troba actualment la ITV de Riba-roja, perquè puga continuar brindant servici a tots els ciutadans mentre es construïx la de Torrent".

Per part seua, l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha destacat la rellevància d'este acord per a la ciutat i la comarca, subratllant que "hui és un dia molt important, perquè ara sí que serà realitat la construcció de la ITV de Torrent, amb parcel·la accessible des de l'A7 i l'autovia de Torrent, amb la voluntat política del Consell de Carlos Mazón i de l'Ajuntament, treballant en conjunt per a solucionar problemes als ciutadans".

Un treballador analitza un vehicle en la ITV
Un treballador analitza un vehicle en la ITV

On se situarà la nova ITV?

El protocol d'intencions indica que la parcel·la triada per a la construcció de la nova estació d'ITV està situada al carrer Paret Decantada nº13 del Sector 1 Mas del Jutge, amb una superfície de 6.965,83 metres quadrats. Actualment, esta parcel·la està classificada com a zona verda-jardí, per la qual cosa l'Ajuntament de Torrent haurà de gestionar una modificació del planejament urbanístic per a adaptar-la al servici públic que oferirà Sitval.

L'empresa pública considera que el polígon industrial Mas del Jutge és un entorn òptim per a la construcció i operació de l'estació d'ITV, a causa de la seua ubicació estratègica i les seues característiques tècniques.

Amb l'objectiu de garantir una coordinació efectiva entre Sitval i l'ajuntament, totes dues parts designaran responsables i es comprometran a mantindre la confidencialitat de la informació compartida.

El protocol d'intencions tindrà una duració inicial de tres anys, amb la possibilitat de ser prorrogat per dos anys més, i es desenvoluparà mitjançant acords específics entre les parts involucrades.

Destacats