Els animals deixaran de ser considerats com a "coses" i passaran a ser "éssers que senten"

La proposició de Llei del PSOE i Unidas Podemos preveu la modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d'Enjudiciament Civil sobre el règim jurídic dels animals

Guardar

Dos gossos juguen a la platja
Dos gossos juguen a la platja

El Congrés dels Diputats remetia ahir al Senat la reforma perquè els animals deixen de ser considerats com a "coses" i passen a ser "éssers que senten". Aquesta proposició de Llei impulsada pel PSOE i Unidas Podemos preveu la modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d'Enjudiciament Civil sobre el règim jurídic d'aquests éssers vius.

Aquesta modificació de la llei espanyola permetrà a la justícia, entre altres qüestions, determinar el règim de custòdia en processos de divorci o separació sobre la base del que la justícia estime millor per a l'animal. Un altre dels canvis respon al fet que, en processos d'embargament o desnonament, els animals deixen de ser considerats com a béns immobles perquè no puguen ser embargats.

PP I VOX, EN CONTRA

La Comissió aprovava aquesta proposta per 22 vots a favor i 14 en contra, eixint el text endavant amb el rebuig de PP i Vox. En aquest sentit, l'any 2017 tant Ciutadans com el Partit Popular van impulsar una proposició similar que es va treballar en Ponència i Comissió i, no obstant això, no va fructificar en decaure la proposta legislativa amb la convocatòria d'eleccions en 2019.

El PP, juntament amb VOX, vota ara en contra al considerar que "han regulat més enllà del que amb aquesta reforma es pretenia, convertint-la en un instrument ideològic i no en una eina útil i clara per als operadors jurídics".

Arxivat a:

Destacats