Alerta a l'hospital de Gandia per la saturació en urgències

El sindicat CSIF explica que totes les habitacions estan doblegades i que 11 pacients es troben a l'espera de llit lliure en planta

Guardar

Urgències hospital Gandia
Urgències hospital Gandia

L'Hospital Francesc de Borja a Gandia està enfrontant una saturació en la seua capacitat, amb totes les habitacions doblegades i 11 pacients instal·lats en Observació del servei d'Urgències des de la nit anterior, a l'espera d'un llit lliure en planta. La situació ha sigut alertada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), qui ha sol·licitat un reforç immediat en atenció primària i un hospital de malalts crònics a la comarca per a millorar l'atenció.

La situació de l'hospital ha arribat a un punt crític, ja que totes les habitacions que podrien instal·lar a dos pacients ja estan doblegades, la qual cosa ha impedit que més persones amb afeccions puguen ser traslladades a l'hospital. Actualment, fins a 11 pacients són atesos en el servei d'Urgències, esperant que s'allibere un llit en planta.

La falta d'espai ha portat al fet que els boxs del servei d'Urgències també estiguen plens, per la qual cosa estan utilitzant llits de pediatria en l'espai destinat a teràpia ràpida. A més, l'única sala d'Observació també ha arribat a la seua capacitat màxima.

El sindicat CSIF ha cridat l'atenció sobre la necessitat de prendre mesures per a evitar que la situació es repetisca en el futur. Entre les mesures suggerides pel sindicat està la necessitat de més recursos en atenció primària, la qual cosa permetria una millor assistència domiciliària a pacients crònics. Actualment, molts d'aquests pacients són traslladats a l'hospital en cas de descompensació, la qual cosa agreuja la situació de saturació a l'hospital.

A més, el sindicat ha destacat la necessitat de comptar amb un hospital per a malalts crònics a la comarca de La Safor, tal com ocorre en altres regions. Aquest tipus d'hospital permetria atendre pacients amb malalties de llarga duració en un entorn més adequat i evitaria els seus ingressos per repetició, la qual cosa ocuparia llits que podrien utilitzar-se per a altres pacients.

 

 

Destacats