Alcàsser reivindica el paper de les dones en el món de l'art amb motiu del 8M

Des de l'Ajuntament d'Alcàsser s'han preparat activitats dins de les Jornades d'Igualtat, que es desenvoluparan del 2 al 23 de març

Guardar

Manifestació 8M Alcàsser
Manifestació 8M Alcàsser

Alcàsser treballa la Igualtat de manera transversal i els 365 dies de l'any. No obstant això, amb motiu de la commemoració de 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des de l'Ajuntament s'han organitzat unes Jornades d'Igualtat, que es desenvoluparan del 2 al 23 de març, i que visibilitzaran el treball de les dones en el món de l'art.

Així, sota el títol 'Dones amb Art', Alcàsser reconeixerà a Mar Navarro, guionista i directora de cinema; a l'actriu María Almudéver; i a M. Carmen Fortea, cantant lírica. Tres dones amb art d'Alcàsser, que destaquen en la seua professió, però que representen a moltes dones que han sigut invisibilitzades al llarg de la història.

A més, amb les activitats programades, conta l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, "busquem crear espais de reflexió i conscienciació per a implicar a tota la ciutadania en la consecució d'una igualtat real i efectiva i, per consegüent, una societat més justa, lliure i igualitària". En aquest sentit, hi haurà des de concerts, conferències i cinema fins a la lectura del manifest i la marxa pels carrers de la localitat per a commemorar el 8M. Així mateix, com ja és costum, l'Ajuntament d'Alcàsser posarà a la disposició dels veïns i veïnes un autobús completament gratuït per a assistir a la manifestació del 8M de València.

Jornades d'Igualtat d'Alcàsser 2023

La programació arrancarà el dijous, 2 de març, amb un taller dirigit a l'apoderament femení, la intel·ligència emocional i com afrontar situacions difícils (17.30 h a la biblioteca municipal); mentre que dissabte, 4 de març, el Centre Cultural acollirà un concert líric de la mà d'Aïda Velert i Lorena Valero, a les 19.00 h. A més, el dimarts, 7 de març, l'alumnat de l'IES Alcàsser juntament amb Barbiturikills realitzaran el mural de 'Dones amb Art'.

El dia del 8M, a les 11.00 hores, la plaça del Castell acollirà la lectura del manifest escolar, i es procedirà a una marxa escolar pels carrers de la localitat amb la participació dels centres educatius i la Colla Guirigall. A la vesprada, a les 17.00 hores, des del parc de la Trobada eixirà l'autobús gratuït per a assistir a la manifestació del 8M de València.

La programació continuarà el dijous, 9 de març, a la Llar de Jubilats amb una Trobada per la Igualtat on hi haurà el lliurament de reconeixements de 'Dones amb Art' i un recital poètic musical a càrrec de M. Carmen Sàez amb textos i poemes de Carmelina Sánchez Cutillas (18.00 h).

Ja el divendres, 10 de març, a les 18.00 hores, Alcàsser commemorarà el 8M amb la lectura del manifest a la plaça del Castell i una marxa per la Igualtat amenitzada per la Colla Guirigall.

A més, mentre el 13 de març, la Sala Noble de l'Ajuntament acull la jornada de convivència i intercanvi 'Ser Dona al Sud'; el dimecres, 15 de març, l'Espai de les Aigües Potable serà l'escenari d'una classe magistral de ioga.

Les Jornades d'Igualtat d'Alcàsser acabaran amb el taller d'autoestima impartit per Laia Gimeno, el 23 de març a la Sala de Conferències del Centre Cultural (18.00 h).

Alcàsser, seu del festival internacional 'Dona i Cinema'

El festival internacional 'Dona i Cinema' va elegir Alcàsser com a subseu per la implicació que l'equip de govern demostra en cadascuna de les seues polítiques per a lluitar contra la desigualtat de gènere. Per això, dins de la programació de les Jornades d'Igualtat es projectarà, el 21 de març, a les 18.30 hores, en el Centre Cultural, els llargmetratges seleccionats del palmarés d'aquest festival de cinema.

En aquest sentit, Zamora s'ha mostrat "molt contenta amb aquesta col·laboració. Des de fa 30 anys, fins i tot a nivell internacional, Alcàsser ha estat marcat pel terrible succés que va ocórrer en el passat. Amb aquest festival de cinema, la dona se situarà en el paper que li correspon".

Arxivat a:

Destacats