S'alça el tancament perimetral de les Alcubles

Guardar

Incendi de Begís en la zona de les Alcubles
Incendi de Begís en la zona de les Alcubles

L'evolució de l'incendi forestal declarat a Begís (Castelló) continua sent "favorable" i ja no té flama en cap punt, encara que entra aquesta vesprada en una fase "crítica" davant la previsió de vents "erràtics", que podran aconseguir els 40 km/h, l'augment de temperatures i el descens de la humitat per sota del 30 per cent.

A primera hora de la vesprada d'aquest dissabte el terreny afectat per l'incendi --el perímetre del qual se situa en 140 quilòmetres i les hectàrees aconseguides en 18.990-- continua tenint "molts punts calents", fet que genera un "gran risc" per a les pròximes hores, que seran "crítiques" fonamentalment per dues raons: les altes temperatures previstes entre les 17.00 i les 21.00 hores i els vents "erràtics" d'entre 40 i 50 km/h.

La direcció de l'incendi ha decidit alçar "únicament" el tancament perimetral de les Alcubles, de manera que es mantenen "les mateixes mesures d'evacuació i confinament en la resta de poblacions".

En aquest punt, la titular de Justícia ha admés que encara que "hi havia previsió d'alçar la situació d'evacuació de poblacions de Teresa o Sacanyet, els tècnics han informat que ara mateix hi ha molt de risc". Especialment en el primer d'aquests municipis, en el perímetre dels quals "continua havent-hi prou combustible i punts molt calents". I el vent erràtic "podria reactivar algun focus i veure'ns obligats a traure ràpidament a la població.

"En aquest moment no és convenient, continua havent-hi risc en les pròximes set hores", ha insistit Gabriela Bravo, que ha indicat que aquesta pròxima nit se celebrarà una nova reunió i també el diumenge al matí a primera hora per a valorar la situació. "I en funció de l'evolució de l'incendi s'adoptarà la decisió d'alçar les mesures de confinament", ha indicat la consellera.

La previsió per a la vesprada d'aquest dissabte és que romanguen treballant un total de 23 mitjans aeris i la mateixa quantitat de terrestres. En el primer cas, malgrat que ja no hi ha flama, se centraran a repassar "constantment" el perímetre i vigilar en les pròximes hores "crítica" que no es produïsca cap reproducció, i en el cas que sorgisca alguna, actuar de manera "ràpida i eficaç".

Destacats