Aitana Mas: "El patriarcat ens mata i no volem ni podem continuar assistint a l'assassinat de dones en la nostra societat"

Guardar

Minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat
Minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha afirmat que "el patriarcat ens mata, el masclisme ens mata, no volem ni podem continuar assistint a l'assassinat de dones en la nostra societat", durant els tres minuts de silenci guardats per a mostrar la repulsa de la societat valenciana per l'assassinat d'Adoración, de 27 anys d'edat, el passat 23 d'octubre a Alcoi, suposadament a les mans de la seua parella.

En la concentració davant el Palau de la Generalitat han sigut presents el president del Govern valencià, Ximo Puig, així com altres representants del Consell i de les institucions valencianes i la societat civil, mostrant la unitat de la societat valenciana enfront del terrorisme masclista.

"Hui és un dia molt trist, que ens estarrufa la pell i ens regira, perquè us veiem forçats i forçades, una vegada més, a manifestar-nos per a mostrar el nostre rebuig i condemna per un nou assassinat masclista en el nostre territori", ha assenyalat Mas.

Adoración és la tercera víctima de la violència masclista assassinada en la Comunitat Valenciana en el que va d'any, la quarta víctima de violència de gènere enguany, "ja que vam haver de lamentar també l'assassinat d'un xiquet", ha recordat Mas. "Empara, María Luisa, Jordi i Adoración han mort assassinats a les mans del patriarcat, una realitat que indigna, ja que són 139 les dones assassinades des de 2003", ha assenyalat.

En la seua intervenció, la vicepresidenta del Consell ha incidit en què la denúncia i condemna de la violència masclista "és una responsabilitat de tota la societat" pel que ha apel·lat a la "unitat ferma de tota la societat envers seguir un món lliure de violència masclista".

"Per això, continuarem treballant units i unitats per a garantir que totes les dones puguem gaudir de les nostres vides lliures i lliures de violències", ha destacat.

Mas ha conclòs afirmant que, amb aquests tres minuts de silenci, "cridem que no som còmplices de la violència masclista, que no mirarem cap al costat, que no estem del costat dels violents". "Cridem que ens volem lliures i, sobretot, que ens volem vives".

Destacats