7,3 milions per a reformar i ampliar la residència i el centre de dia d'Aldaia

El nou centre residencial d'Aldaia tindrà 52 places i altres 50 per al centre de dia

Guardar

Simulació residència i centre de dia d'Aldaia
Simulació residència i centre de dia d'Aldaia

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Igualtat i Política Inclusives, ha tret a licitació les obres per a la reforma i ampliació tant de la residència per a persones majors dependents d'Aldaia, com el centre de dia l'Horta, amb un pressupost total que ascendeix als 7,3 milions d'euros.

Així, una vegada executades les obres, el centre residencial disposarà de 52 places per a persones majors, de les quals 38 se situaran en un bloc destinat a persones majors dependents i 14 més en un altre edifici per a grans dependents. D'aquesta manera, el primer bloc es dividirà en dos mòduls de convivència – cadascun d'ells amb capacitat per a albergar a 19 residents en set habitacions dobles i cinc individuals distribuïdes en dues plantes –.

D'altra banda, el bloc destinat a persones dependents estarà format per un edifici de dues plantes, que es distribuirà en huit habitacions per a 14 persones, i una tercera planta per a l'equipament del centre.

Habitacions residència Aldaia
Habitacions residència Aldaia

Quant al centre de dia d'Aldaia, comptarà amb 50 places per a l'atenció de persones majors. Aquest centre anirà en un tercer bloc, repartint-se els serveis en una planta baixa i dues plantes amb sala de rehabilitació, sala d'activitats i convivència, consulta mèdica, psicològica i de podologia, sala de tractament i cures i perruqueria.

Així mateix, disposarà d'una zona enjardinada interior, on s'ha previst la inclusió de recorreguts més accessibles i espais intergeneracionals amb jocs infantils. Aquesta zona serà d'ús exclusiu per a les persones usuàries d'aquest centre de dia.

Aquest projecte està inclòs en el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-25 i respon a la necessitat de dotar als municipis de la Comunitat Valenciana de noves places públiques d'atenció a les persones majors tant residencial com diürna per l'augment de persones usuàries i també a les noves necessitats que han sorgit arran de la pandèmia de la COVID-19.

Destacats