180 efectius de reforç s'incorporen al Servei de Bombers Forestals de cara a la campanya d'estiu

Guardar

Operarios de las brigadas forestales
Operarios de las brigadas forestales

La Generalitat Valenciana ha activat aquest diumenge les 16 unitats de reforç del Servei de Bombers i Bomberes Forestals amb l'objectiu d'ampliar en 180 persones el nombre d'efectius disponibles per a fer front els possibles incendis forestals que es declaren durant la campanya d'estiu.

Aquestes 16 unitats, que se sumen a les 40 que treballen durant tot l'any, estaran operatives fins al 31 d'octubre per a donar resposta també a possibles episodis de pluges torrencials característics de principis de tardor, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per províncies, s'han incorporat 11 unitats de reforç a València (Pedralba, Gilet, Alzira, Zarra, Ròtova, La Font de la Figuera, Villargordo del Cabriel, Els Isidres, Calles, Bunyol i Énguera, tres a Castelló (Onda, Llucena i Altura) i dos a Alacant (Relleu i Guardamar del Segura).

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat "l'aposta del Botànic per reforçar la capacitat dels serveis d'extinció per a fer front als incendis forestals".

"Veient les necessitats cada vegada majors per a afrontar les diferents casuístiques de l'emergència, en els últims sis anys hem apostat per duplicar la duració dels contractes de les unitats de reforç fins als sis mesos per a garantir una adequada resposta a la ciutadania", ha assenyalat.

La titular d'Interior ha reconegut la "gran importància d'aquestes unitats per a reforçar el dispositiu anual d'extinció d'incendis forestals durant els mesos de major risc amb la finalitat de protegir el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana".

De fet, ha apuntat que en 2021 el telèfon 1·1·2 va rebre un total de 8.012 trucades relacionades amb incendis forestals o de vegetació, "i gràcies a la promptitud i eficàcia amb què van ser ateses, aquests focs no van tindre majors conseqüències". Els Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat van haver d'intervindre en 1.861 incidents d'aquest tipus durant 2021.

Destacats