Why V? València is different

Una ciutat per als valencians que enamora als turistes

Guardar

Moncho
Moncho

Si Spain is different, València no anava a ser menys. La Comunitat Valenciana enamora no solament pel sol i la platja, molts són els encants per descobrir en el nostre territori. Cultura, gastronomia, esport, municipis de costa i interior amb encant... i els valencians. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de València s'ha presentat en Fitur "Why V?", proposta que aposta pel caràcter genuí valencià, el clima i la gastronomia per a enlluernar als turistes que fins a les nostres terres s'acosten.

Per a obrir Fitur, la diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, destacava que esta forma de fomentar el turisme està basat en "esta manera de viure tan nostra i que ve des de lluny i que molts altres abans la van saber exportar al món, personatges rellevants de la història com la família Borja, el compositor Martí i Soler o l'arquitecte Rafael Guastavino, que ja van emprar el que hem convingut a denominar el 'Mètode Valencià', un mètode arriscat però interessat en el futur i en la construcció de projectes integradors, on participem tots, com ara perseguim fer-ho en el sector turístic per a convertir-ho en un sector competitiu, amb la participació de tots, agents, visitants, prescriptores, institucions i empreses".

En esta línia s'ha pronunciat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui ha defensat que la "promoció turística ha d'estar basada en la construcció d'espais per a la ciutadania, en la transmissió d'un conjunt de valors que volem compartir amb les persones que ens visiten perquè gaudisquen d'una experiència irrepetible".

 

Tots implicats

Amb l'objectiu d'atraure turistes a València i les seues poblacions, les diferents institucions s'han implicat i, des de l'inici d'esta legislatura, van començar a treballar de forma conjunta. És per açò que les diferents iniciatives porten el segell de la Diputació, l'Ajuntament i la Generalitat.

Joan Ribó també va estar en la presentació de "Why V?" i assegurava que la millor resposta a l'eslògan plantejat pel Patronat de Turisme és que "València és una terra d'il·lusió, de respecte i de llibertat, valors que avui dia són molt escassos en el món que ens ha tocat viure. Esta estratègia turística es fonamenta que València no vol construir espais per als visitants, vol millorar la vida dels seus habitants, i facilitar així que els nostres visitants es facen còmplices de la nostra manera de ser".

La Marina de València també va estar present en Fitur i el seu director, Vicent Llorens es va encarregar de presentar esta nova Marina i tots els esdeveniments que en ella s'estan programant. "Les polítiques i gestió pública que s'està realitzant, basades en la professionalitat i l'honestedat, han contribuït a ressituar la Mariana, a atorgar-li un missatge diferent que ha fet possible reportar-li beneficis operatius". De la mateixa manera que assenyalava que este espai no solament està dedicat a la nàutica sinó que s'està diversificant l'oferta per a fer que la Marina està plena de públic cada dia.

Finalment, Des del Patronat s'ha presentat una iniciativa que conjumina música i un esport tan autòcton com la pilota. Constantino Martínez i Puchol II van apel·lar a la idoneïtat de comptar amb la música i amb la pilota valencianes en la creació de nous productes turístics. En este sentit, han anunciat l'engegada del programa pilot "Llaura va de bo/Llaura va de do" que conjuminarà música i esport en els trinquets valencians, espais emblemàtics valencians descrits com a "temples humanístics" que sorprenen i desperten gran interés entre els visitants.

Arxivat a:

Destacats