Unides Podem-EUPV recorre Alacant en Rodalia per a exigir la modernització dels trens i noves infraestructures

Guardar

unides_podem_eupv
unides_podem_eupv

El secretari general de Unides Podem-Esquerra Unida Antonio Estañ, la candidata al Congrés Rita Bosaho, l'aspirant a les Corts David Vegara i diversos candidats municipals han viatjat aquest dilluns d'Oriola a Alacant en Rodalia a manera d'acció reivindicativa per a exigir una millora d'aquesta xarxa.

Unes altres de les reclamacions de la coalició són una modernització dels trens i de les infraestructures pendents de doble electrificat, així com la seua connexió amb l'aeroport d'Alacant-Elx, la retirada de la via de Sant Gabriel i la seua conseqüent variant de Torrellano.

Amb aquesta acció, els candidats han denunciat l'"estat lamentable" en el qual es troba la xarxa de Rodalia de la província i "les nefastes conseqüències que suposa a nivell de mobilitat i vertebració per al territori".

Al seu judici, "des del Govern s'ha apostat clarament per l'AVE i els seus sobrecostos, descurat fins a l'extrem la xarxa més important, la de Rodalia". "Tant l'estat dels trens com les condicions de la pròpia línia no responen a les necessitats de la ciutadania, i sobretot dificulten un model de mobilitat a l'altura d'aqueixa 'nova transició verda' que plantegem", defensa la coalició en un comunicat.

L'aspirant al Congrés ha recordat que les esmenes d'Unides Podem als Pressupostos de 2019 incorporaven, a més d'una major dotació, la realització de la variant de Torrellano i la connexió amb l'aeroport. Per part seua, el candidat a les Corts ha incidit en la necessitat de planificar i invertir en la mobilitat de la província per a "revertir el dèficit que pateix el territori".

Finalment, el candidat a l'Alcaldia d'Alacant, Xavier López, ha reivindicat que "la imprescindible modernització de la xarxa de Rodalia no pot ser usada per a consolidar la via de Sant Gabriel, sinó que ha d'anar a l'una de la construcció de la variant de Torrellano i la seua conseqüent connexió amb l'aeroport".

Destacats