Qui es vacuna les pròximes setmanes a la Comunitat Valenciana?

Demà es reprén la vacunació amb la dosi d'AstraZeneca, que a més s'administrarà a persones d'entre 55 i 65 anys

Guardar

vacunacion docentes la fe
vacunacion docentes la fe

La Comunitat Valenciana presenta una incidència acumulada de només 33 casos per cada 100 mil habitants, la qual cosa la situa per davall de la mitjana nacional. A més, és una de les poques comunitats autònomes del país que no registra un augment de casos en els últims dies. No obstant això, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat, la Comunitat ha administrat el 74,3% de les dosis de vacunes rebudes, la qual cosa suposa quatre punts per davall de la mitjana de l'Estat espanyol. En aqueixa línia, de les 530.413 dosis que s'han administrat en la Comunitat, són només 176.797 les persones que ja estan immunitzades.

Davant aquestes dades i aprofitant que demà es reprén la vacunació amb la dosi d'AstraZeneca després de la paralització obligada de la seua administració la setmana passada, la Generalitat Valenciana pretén donar un impuls al pla de vacunació aquesta setmana. A més, ahir es va anunciar l'ampliació d'AstraZeneca a les persones de fins a 65 anys.

És per això que el calendari de vacunació s'ha hagut de replanificar. Demà dimecres es reprendrà la vacunació en col·lectius com el servei d'atenció a domicili, el personal de serveis socials municipals i els professionals de la sanitat privada. A més, la Generalitat reprendrà la immunització del personal docent i auxiliar dels centres educatius.

QUI ES VACUNARÀ AMB ASTRAZENECA?

En el cas de la vacuna de la farmacèutica AstraZeneca, la Conselleria de Sanitat va afirmar ahir dilluns que es dirigirà als col·lectius de personal sanitari de primera línia (col·lectiu 3B de l'estratègia de vacunació), la resta del personal sanitari i sociosanitari no vacunat amb anterioritat (grup 3C) i col·lectius essencials, és a dir, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, Emergències i Forces Armades, així com personal de centres docents (grup 6).

En el cas dels docents, després del vistiplau de l'Agència Europea del Medicament, la Generalitat manté el calendari previst i continuarà la immunització dels docents el divendres 26 i 27 de març durant tot el dia tant a Alacant, Castelló i València. La Conselleria de Sanitat i la d'Educació reprogramaran per als pròxims dies: el 31 de març i l'1 d'abril. En el pla inicial, el 26 i el 27 de març estaven destinats per a vacunar a 44.000 docents i treballadors de centres educatius, tots ells d'Alacant i Castelló, ja que els de València haurien sigut immunitzats abans, entre el 15 i el 18.

Es vacunaran amb AstraZeneca, a més, aquells integrants dels grups 3B, 3C i 6 que no van ser vacunats per tindre edats d'entre 55 i 65 anys.

QUI REBRÀ LES DOSIS DE PFIZER I MODERNA?

Pfizer i Moderna seran les úniques que s'administraran als majors fins a abril, és a dir, a aquelles persones de més de 65 anys, així com als malalts amb patologies de risc. Això seguirà d'aquesta manera mentre continue havent-hi problemes de subministrament.

QUÈ S'ESPERA PER A LES PRÒXIMES SETMANES?

En el cas de Pfizer, ahir va arribar a la Comunitat una remesa de 67.800 noves dosis. Per part seua, la vacuna de Janssen no arribarà fins al mes que ve, com així ho ha comunicat el Ministeri de Sanitat a les autonomies. Seran 300 mil les vacunes que arriben a l'abril de la farmacèutica, 1,3 milions al maig i 3,9 milions al juny.

El Consell té previst administrar 350 mil dosis en els pròxims quinze dies, 176 mil d'elles al llarg d'aquesta setmana. En aquestes dades també s'inclouen les vacunes de Pfizer i Moderna.

No obstant això, l'escassetat de dosi de les diverses vacunes que estan arribant, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha plantejat una reunió per a accelerar al màxim els tràmits per a poder disposar de les vacunes d'altres farmacèutiques que ja estan en el mercat. És el cas de la russa Sputnik V. La consellera recalca que aquesta vacuna "ja s'està utilitzant en països de la Unió Europea com Eslovàquia i Hongria".

Arxivat a:

Destacats