PP i Ciudadanos es donen el "Sí que vull"

Guardar

Congrés dels Diputats
Congrés dels Diputats

Després d'una setmana carregada de reunions per part de les dues formacions, aquest dissabte a la nit Mariano Rajoy i Albert Rivera es van reunir per a tancar els serrells de l'acord. Ha sigut una reunió secreta la que ha posat el punt final per a aconseguir signar el tan desitjat acord. En el Congrés dels Diputats els líders de les dues formacions han simbolitzat una encaixada de mans com a prova de l'acord.

Entre les mesures, en matèria econòmica, un complement per al salari més baix, una reducció a 3 contractes (indefinit, temporal i de formació) i una gran reforma en matèria d'autònoms que en paraules de Rivera era necessària. També s'han compromés a reformar la llei de finançament autonòmica. Suposarà una millora a la nostra Comunitat? Haurem d'esperar per a vore-ho.

D'altra banda, en matèria social, s'han compromés a revertir les ajudes en dependència, igualar els permisos de paternitat i maternitat i acabar amb la pobresa infantil. De la mateixa manera, s'invertiria més en justícia i en canvi es "punxaria la bambolla política". Què vol dir? Se suposa que es reduiria la dotació en diputacions i empreses públiques.

En paraules de Rivera de les 150 mesures, 100 ja les va pactar amb els socialistes. Torna novament la pressió a Pedro Sánchez que demà es reunirà amb Rajoy. El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que es podria valorar una decisió conjunta dels socialistes però hauria d'anar òbviament a una decisió del Comité Federal. En les seues paraules, "els socialistes no poden avalar les polítiques de retallades, de la dreta".

En qualsevol cas, aquesta setmana serà decisiva. Veurem si Mariano Rajoy aconsegueix els suports per a aconseguir la investidura o per contra el PSOE decideix fer un pas a l'abstenció. No obstant això, amb la investidura aconseguida, caldrà veure de les 150 mesures d'aquest pacte que encara no hem pogut revisar, quins arriben intactes i si hi ha una lletra xicoteta.

Arxivat a:

Destacats